Sjoera Dikkers is Twitter-diarree ook beu

Rosie social_mediaKamerlid Sjoera Dikkers is gekapt met twitteren. Ze vindt het niveau op het sociale medium ver onder de maat.

‘Beste followers, ik stop met Twitteren. Dank voor het volgen en reacties…….’

Aldus ‘the final tweet’ van de PvdA’ster.

Ondanks dat ze wordt gezien als een ‘backbencher’ in het parlement, had de PvdA’er na 5,5 jaar op Twitter toch 5440 volgers verzameld, meldt het Algemeen Dagblad.

Dikkers is verbaasd als ze de vraag krijgt waarom ze stopt. “Dat is toch simpel? Ik ben het gekanker op Twitter gewoon zat. Het is zo gemakkelijk om redelijk anoniem iets naars te zeggen en dat doen mensen dus ook. Kijk naar de berichten op mijn tijdlijn!”

Ik noem het Twitter-diarree, Facebook-narcisme, reaguurders-smurrie en mopperrubrieken: je wordt er mee doodgegooid.

Via allerlei media lopen mannen, maar tegenwoordig vooral ook vrouwen, leeg over waar zij zich zoal aan ergeren en wat zij vinden. En dat moet mij dan boeien.

Meestal stukjes van ‘dat vind ik ervan’ met quasi-humor-sausje overgoten, zonder enige diepgang of oplossing, maar met een toon van ‘leuk ben ik he dat ik dit vind’. Pfff. Zonder perspectief, zonder context, zonder relativeringsvermogen en zonder onderbouwing.

En dat alles in het tijdperk van ‘Zo, dan ben ik het maar even kwijt’. Bent u, net als ik, gesteld op een positieve instelling in het leven? Skip dan alle app-groepjes, Facebook en Twitter-accounts en ga af en toe naar Instagram, waar minder mopper-milieu is, zo blijkt uit onderzoek van Coosto.

Reacties daarentegen onder ‘artikelen’ op Facebook halen dan weer het negatiefste in de mens naar boven.

In de praktijk komt dat neer op zo’n 50% positieve berichten op Instagram, versus slechts 3% negatieve posts. Pinterest is vooral een neutraal terrein, waar je lekker plaatjes kunt delen en/of bekijken.

Vrouwen kiezen eerder voor Instagram, Pinterest en Facebook, terwijl mannen zich liever profileren via LinkedIn, YouTube en via nieuwssites.

Een van de succesvolste Nederlandse instagrammers is Claire Droppert, een Rotterdamse fotografe. Haar account is er eentje om te landen na een drukke, hectische dag. Geen vermoeiende berichten over perfecte make-up, perfecte kinderen en/of perfecte liefdes. Wel perfecte plaatjes.

‘Sound of Silence’ is behalve mooi, artistiek en wandwaardig vooral rustgevend. En vierkante plaatjes, ik weet niet waarom, maar daar houd ik van. Digitale meditatie zeg maar……..

Claire1
Claire2 Claire3
CD17
CD16
CD15
CD14
CD13
CD12

Lees ook:Meld intimidatie en belediging via Twitter
Lees ook:Nederlandse kerels vandaag allemaal in rok naar hun werk!
Lees ook:Lena Dunham doet gek met tepelstickers bij Golden Globes
Lees ook:Lees hier over de Facebook-vakantie van Jeanne Kim
Lees ook:Vrouwen actievere en positievere reaguurders dan mannen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>