Lees hier over de Facebook-vakantie van Jeanne Kim

FacebookBreakSchrijfster Jeanne Kim is dol op Facebook en op alle leuke en grappige berichten die ze daarmee genereert, maar werd er aan de andere kant ook heel erg moe van.

Het slorpte veel van haar tijd op en daarom besloot ze niet alleen een gewone vakantie te houden, maar ook een sociale media-vakantie……..

Als eerste ondervond Kim dat ze meer controle had over zichzelf en over haar leven. Ze probeerde voor haar pauze zichzelf al enkele regels op te leggen maar die draaiden vaak uit op niets.

“Ik stond mezelf 3x per dag toe te checken: ‘s morgens vroeg, tussen de middag en na het avondeten. Vaak kreeg ik al tegen 11 uur ‘s ochtend een ontembare drang om toch nog even online te gaan, wat dan weer minmaal een half uur duurde, waardoor ik te laat op afspraken verscheen.”

Na haar eerste ‘vakantiedag’ merkte Kim op dat ze eigenlijk niet veel miste: ze sms’te wat vaker, nam de telefoon weer eens ter hand, sprak af met vrienden en las de papieren versie van de krant.

“Ik was grotendeels op de hoogte van wat er gebeurde in de wereld en dat was genoeg. Ik had geen behoefte tientallen berichten te lezen over ‘een fantastische vakantie’ of ‘het lekkerste eten ooit’.”

Kim ervoer de momenten op haar werk en thuis veel intenser. Ze dacht minder na en kreeg meer voor elkaar in minder tijd.

“Ik hoefde niet na te denken over mijn status en hoe ik mijn gevoelens online kon uitdrukken. In plaats daarvan nam ik foto’s van mijn kinderen, ditmaal zonder Instagram-filter. Puur voor mezelf, omdat het kon.”

Het werd de omslag voor Kim: “Ik kreeg echt het gevoel dat ik korte metten moest maken met mijn verslaving.”

Ze kon 2 weken lang de verleiding weerstaan. “Als beloning gunde ik mezelf een post op Instagram en een paar dagen later schreef een enkele dingen op Twitter. Maar bij Facebook bleef ik weg. Pas na de 3e week ben ik daar weer eens gaan kijken. Ik scrolde 5 minuten maar zette daarna mijn computer uit en ben naar bed gegaan. Dat was het bewijs dat ik grotendeels genezen ben en mijn gebruik onder controle kan houden.”

Lees ook:Vrouw met ziekte van Crohn deelt haar stoma’s met de wereld
Lees ook:Christina Aguilera vindt druk op vrouwen onevenredig groot
Lees ook:Sonja Bakker vindt zelf ‘sonjabakkeren’ best heftig
Lees ook:Angela Merkel breekt bekken bij ski-ongeval
Lees ook:Pauline van Aken online gegaan met Pien.tv

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>