Zeeuws festival ‘Film by the Sea’ trapt af met GABRIELLE

FilmByTheSeaOp dit moment loopt de openingsavond van het festival ‘Film by the Sea’ met de Nederlandse première van ‘Gabrielle’ van de Canadese cineaste Louise Archambault.

Verleden maand won de film de publieksprijs op het Filmfestival van Locarno. en dingt tevens mee naar La Grenouille, de prijs die Alliance Francaise uit zal reiken aan de beste nieuwe Franstalige film……….

Deze film maakt onderdeel uit van het programma ‘Care and Cure’, een filmcanon met de 25 beste films op het gebied van zorg en gezondheid.

De rolprents zijn uitgekozen door een speciaal samengestelde commissie onder leiding van voormalig Staatssecretaris van Volksgezondheid Marlies Veldhuijzen van Zanten.

Gabrielle is een jonge vrouw met een verstandelijke beperking. Ze geniet van het leven en heeft een uitzonderlijke gave voor muziek. Martin, de liefde van haar leven, heeft ze leren kennen bij het koor waarmee ze oefent voor een groot optreden op een muziekfestival.

Gabrielle & Martin zijn onafscheidelijk. Toch kunnen zij vanwege hun verstandelijke handicap de liefde voor elkaar niet beleven zoals ze het liefst zouden willen; de families en maatschappelijk werkers stellen grenzen aan hun verlangens. Geconfronteerd met haar beperkingen doet Gabrielle er alles aan om haar zelfstandigheid te bewijzen en haar vrijheid te winnen.

De 15e editie van Film by the Sea loopt tot en met 22 september 2013.

 

Lees ook:Veerle Baetens wint prijs op Tribeca Film Festival
Lees ook:Journaliste Bianca Stigter stond aan basis Oscar-winnende film
Lees ook:In India is het leven als koe of hond aangenamer dan als gehandicapte vrouw
Lees ook:VIOLETTE: film over de vrouw die verliefd was op Simone de Beauvoir
Lees ook:Dilana Schaafsma promoveert op ‘verstandelijk beperkt, seksueel actief’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>