In India is het leven als koe of hond aangenamer dan als gehandicapte vrouw

The long hours spent tending cows by Indian women are financially disadvantageous, economists have cIedereen die India weleens bezocht kent de krankzinnige taferelen in het verkeer.

De koe is het heilige dier volgens het Hindoeïsme en dus krijgen deze runderen voorrang met de nodige chaos tot gevolg.

Het lijkt fijn om koe te zijn in India, maar schijn bedriegt. Ze worden aangereden, liggen voor half dood in de straten en zitten onder de bacteriën en parasieten.

Het leven van vrouwen in India wordt de laatste jaren steeds duidelijker in de media. Zij zijn loslopend wild en kunnen elk moment verkracht worden. Maar vrouwen met een beperking hebben het nog slechter dan de dieren….

Dat blijkt uit een rapport van Human Rights Watch, getiteld ‘Treated worse than animals’.

Daartoe bezochten zij ruim 200 vrouwen in 24 instellingen in 6 steden. In India levens minstens 70 miljoen mensen met psychische aandoeningen en meer dan 1,5 miljoen mensen met een verstandelijke handicap. Toch wordt slechts 0,06% van het overheidsgeld voor de gezondheidszorg aan hen besteed.

Vrouwen met een mentale en psychosociale beperking worden er vaak opgesloten en mishandeld. In openbare, zowel als private instellingen krijgen ze doorgaans niet de nodige medische verzorging of worden ze behandeld onder dwang.

De instellingen waarin de vrouwen werden ondergebracht, zijn in vele gevallen overbevolkt en onhygiënisch. Zo waren er in overal patiëntes met luizen en moest op één plaats de ontlasting zelfs in de aarde plaatsvinden. Daarnaast worden ook veel vrouwen blootgesteld aan fysiek, verbaal en seksueel geweld.

“Sinds de groepsverkrachting in New Delhi wordt in het hele land gesproken over geweld tegen vrouwen. Maar vrouwen met een beperking verdwijnen achter gesloten deuren en worden niet gehoord”, klaagt onderzoekster Kriti Sharma aan.

Lees ook:Geweld tegen vrouwen in India piekt
Lees ook:India probeert verkrachtingsimago met badges te lijf te gaan
Lees ook:Indiërs woest om enorm beeld dat meer kost dan veiligheid voor vrouwen
Lees ook:Vandaag is het dé dag tegen geweld op vrouwen
Lees ook:Rapport Corinne Dettmeijer: 1 op de 3 NL kinderen maakt seksueel geweld mee

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>