Vrouwen zonder gezin kloppen meer uren

images mum-bbyVeel vrouwen zonder kinderen zijn van mening dat ze meer uren moeten werken dan hun vrouwelijke collega’s met een gezin.

Moeders zeggen dat ze vaak van collega’s te horen krijgen dat ze zich minder inzetten en minder gemotiveerd zijn.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 25.000 werkende vrouwen tussen de 28 en 40 jaar oud.

Vrouwen zonder kinderen vinden het vervelend dat hun collega’s met kinderen vaker vroeg weggaan of later arriveren omdat ze hun kinderen naar school moeten brengen. Ook blijven ze vaker thuis omdat er bijvoorbeeld een kind ziek is.

Driekwart van de vrouwen is dan ook bang dat het moederschap een negatieve invloed op hun carrière heeft. Tweederde denkt dat ze promoties mislopen omdat ze door het moederschap vaker afwezig zijn.

Volgens psycholoog Sandra Wheatly zouden de spanningen op de werkvloer tussen vrouwen met en vrouwen zonder kinderen opgelost kunnen worden als bedrijven zich meer richten op de hoeveelheid werk die iemand verzet en niet zozeer op de gewerkte uren.

“Als je doel bereikt en dat snel doet, dan ben je misschien wel een betere werknemer dan je collega”, zo zegt ze. “Het gaat er niet om hoe lang je achter je bureau zit, maar om wat je doet in die tijd.”

Uit het onderzoek blijkt tevens dat meer dan de helft van de vrouwen de afgelopen 3 jaar te maken heeft gehad met discriminatie op het werk. Meer dan een kwart van de vrouwen zegt dat ze wel eens oneerlijk behandeld is, tegengewerkt werd, last had van machtsmisbruik of overdreven in de gaten werd gehouden.

Bijna de helft van de vrouwen heeft wel eens meegemaakt dat een vrouwelijke collega onredelijk werd behandeld. Slechts 28% maakte mee dat dat een mannelijke collega overkwam.

Lees ook:Vrouwen gedragen zich ‘mannelijker’ om hogerop te komen
Lees ook:Vrouwen met kinderen netto net zo productief als die zonder
Lees ook:Moeder worden maakt vrouwen sterker in hun werk
Lees ook:Overheid houdt moeders bij de haard door de kinderbijslag
Lees ook:Turkse Erdogan: ‘Vrouwen zijn vooral bedoeld om te baren’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>