Moeder worden maakt vrouwen sterker in hun werk

MultitaskingHet moederschap doet heel veel voor de productiviteit van vrouwen op het werk, vooral omdat het essentiële vaardigheden verscherpt.

Veel bedrijven plukken hier de vruchten van………

Zo blijkt uit een studie van Microsoft onder 2000 vrouwen en 500 werkgevers.

Ruim 62% van de werkende moeders geeft aan dat ze na de komst van hun kind opvallend beter geworden zijn in multitasken. Ongeveer de helft ziet ook verbetering op vlak van tijdsbeheer en voor een kwart doet het moederschap wonderen voor hun organisatietalent.

Ook werkgevers beamen de voordelen. Zo geeft 57% van hen aan dat vrouwen met kinderen over het algemeen veel betere teamspelers zijn. Eenderde merkt ook op dat multitasken vlotter verloopt. Eén op drie van de bazen ziet vooruitgang in de appreciatie van collega’s en klanten.

De onderzoekers van Microsoft concluderen de onderzoekers multimedia een belangrijke rol speelt in het balanceren van werk en gezin. Meer dan eenderde van de werkende moeders maakt er handig gebruik van om van thuis uit te werken. Ook de vooruitgang op vlak van sociale media en gadgets blijkt mooi meegenomen, zeker voor het besparen van kostbare tijd.

Lees ook:Kosten van de kinderen zijn barrière voor vrouwelijke carrière
Lees ook:Werkende moeders ‘kweken’ hoogopgeleide dochters en zorgende zonen
Lees ook:Jong kinderen baren schaadt de carrière minder
Lees ook:Werkende moeders houden gelukkig op met zich schuldig voelen
Lees ook:Werkende moeder prima stimulans voor carrière dochter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>