Simona de Silvestro in Formule 1 op Fiorano

SimoneDeSilvestroSimona de Silvestro kreeg van het Sauber F1 team de mogelijkheid om achter het stuur te kruipen van de Sauber F1-bolide van 2012.

Ze deed dat gisteren op het circuit van Fiorano en haar wagen werd speciaal in de kleuren geschilderd van de belangrijkste partners en sponsors van de Silvestro.

Daarmee komt een droom van Bernie Ecclestone en veel andere mensen opnieuw een stap dichterbij: terug een vrouw in de Formule 1 krijgen…..

De Silvestro legde in totaal 122 ronden af op het testcircuit van Ferrari, dat voor de gelegenheid werd opengesteld door de Italiaanse renstal. Ze heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat het haar droom is om deel te nemen aan de Formule 1. Ze gaf onlangs daarvoor zelfs een succesvolle carrière in de IndyCar op.

“Iedere keer wanneer ik op de baan ging leerde ik meer over de wagen. Ik voel nu aan waar er meer potentieel is en hoe ik het eruit kan krijgen. Fysiek voel ik me zeer goed, wat komt door mijn goede voorbereiding van de afgelopen maanden. Ik heb erg hard getraind en dat loont duidelijk.”

Waarmee Simona de Silvestro nog maar eens tracht aan te tonen dat een vrouw wel degelijk in staat is om aan de zware fysieke eisen van de Formule 1 te voldoen.

Lees ook:Simona de Silvestro van Sauber wil volgend jaar Formule 1 rijden
Lees ook:Bernie Ecclestone wil z.s.m. vrouw in de Formule 1-races
Lees ook:Vrouwen nemen het management over in de Formule 1
Lees ook:Formule 1-baas Bernie Ecclestone vindt het niet gek als een vrouw hem opvolgt
Lees ook:Belinda Blokker richt na ‘Smakelijk Daten’ nu ook ‘Ami-Go’ op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>