Bernie Ecclestone wil z.s.m. vrouw in de Formule 1-races

Formule 1-circusbaas Bernie Ecclestone ziet graag zo snel mogelijk een vrouw achter een stuur van zijn konigsklasse in de autoracerij.

De 83-jarige Brit verwacht echter dat het nog wel even duurt…….

“Het grote probleem is, dat zelfs als een vrouw goed genoeg zou zijn, ze eerst nog de kans moet krijgen om haar talent te tonen”, betoogde Ecclestone in Melbourne. “Ze zal dan eerst heel veel sponsorgeld moeten inbrengen. Ik vraag me af of dat mogelijk is.”

Sauber maakte eerder dit jaar nog bekend dat de 25-jarige Zwitserse Simona de Silvestro dit jaar gaat testen bij het Formule 1-team. Als dit goed gaat zou ze mogelijk volgend jaar haar debuut kunnen maken in de F1.

De Spaanse Maria de Villota was in 2012 actief als testcoureur van Marussia. Ze raakte echter ernstig gewond bij een crash tijdens een test, raakte een oog kwijt en kon niet meer meedoen op het hoogste niveau. Op 11 oktober 2013 werd ze dood aangetroffen in haar hotelkamer.

De Italiaanse Lella Lombardi was de laatste vrouw in de Formule 1. Ze nam tussen 1975 en 1976 deel aan twaalf GP-races, met de zesde plaats in Spanje als hoogste klassering.

Haar landgenote Maria Teresa de Filippis (zie foto boven) was in 1958 in België op het circuit Spa-Francorchamps de eerste vrouw in de Formule 1.

Lees ook:Formule 1 races voor vrouwen worden nu toch echt serieus
Lees ook:Ecclestone pusht hard om vrouwen in de Formule 1 te krijgen
Lees ook:F1-baas Bernie Ecclestone wil vrouw als opvolger
Lees ook:Simona de Silvestro van Sauber wil volgend jaar Formule 1 rijden
Lees ook:Formule 1-baas Bernie Ecclestone vindt het niet gek als een vrouw hem opvolgt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>