Vrouwen nemen het management over in de Formule 1

claire-williams-inlineClaire Williams is aangesteld als gedeputeerd teambaas van het Williams F1 Team.

De dochter van teameigenaar Frank wordt per direct zijn rechterhand en zal nauw betrokken worden bij de dagelijkse gang van zaken.
MonishaKaltenborn
Voorheen was Claire actief als Commercieel Directeur van het team. Deze functie zal ze naast haar rol als vervangend teambaas blijven vervullen……..

Dat meldt raceXpress.nl.

De bekendmaking van de promotie zou voorafgaand aan het seizoen plaatsvinden maar door het overlijden van moeder en vrouw Lady Virginia Williams is dat uitgesteld.

“Het afgelopen decennium heeft Claire onvermoeibaar gewerkt voor Williams. Haar kennis van de sport en passie voor het team staan niet ter discussie en ik ben trots dat zij de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een van de meest waardevolle pijlers van het team. Ik weet dat de toekomst van het team in haar handen extreem veilig is”, aldus Frank Williams.

Claire voegt toe: “Ik ben zeer vereerd deze rol te mogen vervullen en ik kijk er naar uit naast Frank te mogen werken. Ik ben opgegroeid in deze sport. Nu voel ik me goed voorbereid op de nieuwe uitdaging. Ik onderschat de uitdagingen niet maar ik ben zeer gemotiveerd om terug te keren aan de top.”

Claire Williams is niet de enige vrouw in de top van de Formule 1: Monisha Kaltenborn is sinds vorig jaar teambaas bij concurrent Sauber.

Lees ook:Susie Wolff en andere vrouwen binnen de Formule 1 verdienen respect
Lees ook:Susie Wolff over haar kansen in de Formule 1 sport
Lees ook:Vrouw op podium bij Formule 1
Lees ook:Susie Wolff tegen de rest van de Formule 1 mannen op Silverstone
Lees ook:Formule 1-baas Bernie Ecclestone vindt het niet gek als een vrouw hem opvolgt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>