Bij de Nijmeegse Vierdaagse is de vrouwelijke militair solidair met haar mannelijke collega’s

MilitairenBepakkingVoor het eerst in de geschiedenis van de Nijmeegse Vierdaagse mogen vrouwelijke militairen zonder bepakking lopen.

Maar volgens majoor Ruud de Jong zijn de vrouwen solidair met hun eenheid en kiezen de meesten ervoor om toch met 10 kilo op hun rug de route te lopen…..

“In de historie van de Vierdaagse waren er weinig vrouwelijke militairen die meeliepen. Mannen onder de 50 jaar wandelen 50 kilometer. Lopen ze met bepakking, dan is dat 40 kilometer. Voor vrouwen onder de 60 jaar is de afstand 40 kilometer, of ze nu wel of niet met bepakking wandelen. Er is nu eigenlijk een regel rechtgetrokken”, aldus majoor De Jong.

Mannelijke militairen die individueel deelnemen, mogen zelf kiezen of ze met of zonder bepakking wandelen.

Volgens het hoofd communicatie van Kamp Heumensoord, de uitvalsbasis van de militairen, lopen de meeste vrouwelijke militairen uit solidariteit toch met bepakking.

“De consequentie is wel dat ze het moeten volhouden. Ze kunnen niet op de derde dag zeggen dat ze de bepakking toch niet meer dragen. Je moet finishen in het tenue waarin je bent gestart.”

Lees ook:Minister Hennis-Plasschaert ligt onder vuur vanuit eigen Defensie-gelederen
Lees ook:Zondag 1 juni: Ladiesrun Rotterdam
Lees ook:Prinses Beatrix opent de Majoor Bosshardtburgh op De Wallen
Lees ook:Maria Hopman: Professor Vierdaagse
Lees ook:Jessica Delfino heeft het recept tegen straatintimidatie: een vuilniszak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>