Eenogige Maria de Villota mag weer achter het stuur van een (race-)wagen

MariaDeVillotaMaria de Villota mag weer autorijden. De doktoren en specialisten hebben haar toestemming gegeven om zich weer in het verkeer te begeven.

De Spaanse auto-coureur verloor vorig jaar bij een ernstige crash tijdens haar eerste test voor Marussia haar rechteroog……….

Een reeks aan operaties en ingrepen later mag De Villota weer de weg op.

“Ik heb toestemming om weer achter het stuur van een auto te kruipen. De afstanden naar andere weggebruikers kan ik alweer aardig inschatten. Het is alsof er niets gebeurd is.”

“Het gaat verder steeds beter. Ik voel me nog wel zwak en heb soms last van hoofdpijn. Drukke dagen eisen hun tol, maar ik ben kalm omdat ik weet dat het goed komt. Sleutels vangen of een glas water pakken was in het begin problematisch, maar dat soort dagelijkse dingen kan ik nu weer.”

“Uiteindelijk voel ik me het meest thuis in een auto, dat is mijn natuurlijke omgeving. Ik heb het gemist. Ik ben niet rancuneus ten opzichte van de sport. Het enige dat ik wil is dat de veiligheid bij races en tests verbetert. Ik verleen mijn assistentie op de punten waarop die veiligheid nog tekort schiet.”

Het bloed van de nu 33-jarige Spaanse Maria de Villota stroomt natuurlijk waar het niet kruipen kan. Ze is immers de dochter van voormalig Formule 1-rijder Emilio de Villota en de zus van Emilio de Villota jr.

Lees ook:Bernie Ecclestone wil z.s.m. vrouw in de Formule 1-races
Lees ook:Simona de Silvestro in Formule 1 op Fiorano
Lees ook:Vogue India: vrouw krijgt ‘s avonds laat pech met haar auto….
Lees ook:Vrouwen Saoedi Arabië wellicht snel achter het stuur
Lees ook:Fotograaf heeft jaarlang dagelijks andere muze: ode aan de naakte vrouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>