Amerikaanse Congres eert Anne Frank

AnneFrank-ShellTorenMinister Timmermans sprak vandaag op Capitol Hill in Washington bij de inwijdingsceremonie van een loot van de Anne Frankboom.

“Deze boom houdt de herinnering aan Anne levend en herinnert ons eraan dat we altijd moeten blijven vechten voor gerechtigheid, tolerantie en mensenrechten….”

Harry Reid, de Democratische leider in de Senaat en zijn Republikeinse collega Mitch McConnell prezen Anne Frank als symbool van moed en hoop.

“Ze bleef geloven in het goede van mensen, zelfs toen haar familie slachtoffer werd van de verschrikkingen van Hitler.”

De plechtigheid was georganiseerd door John Boehner, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. De jonge boom komt voort uit de paardenkastanje die in de tuin achter het Achterhuis stond waar Anne Frank ondergedoken zat.

In de Verenigde Staten worden 11 loten van de Anne Frankboom geplant. Er staan al bomen in onder meer New York, Indiana en Michigan.

Het joodse Congreslid Debbie Wasserman Schultz uit Florida was nauw betrokken bij het project. “Deze boom, die nu nog klein is, is een permanente herinnering aan de idealen waar Anne Frank voor stond: moed, hoop en het geloof in een betere toekomst.”

Vanavond vindt de eerste (try out) voorstelling plaats van het nieuwe theaterstuk ANNE.

Het verhaal wordt op een totaal nieuwe manier verteld, zodat het ook een nieuwe generatie zal aanspreken.

Het is de eerste keer dat een toneelstuk over het leven van Anne Frank is gebaseerd op de volledige teksten uit haar dagboeken en de archieven van de familie Frank.

Het stuk is geschreven door Jessica Durlacher & Leon de Winter.

Theater Amsterdam, waar de voorstelling gaat spelen, is speciaal voor deze productie gebouwd. De avond van de première is tevens de officiële opening van het theater.

AT5 was aanwezig bij de laatste voorbereidingen.

De voorstelling gaat op 8 mei in première. Dan zal ook de koning aanwezig zijn in het theater alsmede Buddy Elias, een neef van Anne Frank.

Lees ook:Stekjes Anne Frank boom worden o.a. op Ground Zero geplant
Lees ook:Theaterstuk Anne Frank wegens succes opnieuw verlengd
Lees ook:ANNE Frank krijgt eigen theater aan het IJ
Lees ook:Jessica Durlacher mocht van haar vader Anne Frank niet lezen
Lees ook:Rosa da Silva wordt Anne Frank

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>