Rosa da Silva wordt Anne Frank

ANNEDe 27-jarige Rosa da Silva gaat de rol spelen van Anne Frank in de nieuwe voorstelling ANNE, die geschreven is door Jessica Durlacher & Leon de Winter.

Vanaf april 2014 is het stuk te zien in het nieuwe Theater Amsterdam dat speciaal voor de productie aan het IJ wordt gebouwd.

Theu Boermans, artistiek leider van ANNE is dolblij met zijn hoofdrolspeelster……..

“Ik heb een bepaalde voorstelling van Anne in m’n hoofd en Rosa da Silva komt daar het meest mee overeen. Anne is als elke opgroeiende puber een vat vol tegenstrijdigheden. Enerzijds opstandig, conflictueus en emotioneel, anderzijds introvert, afstandelijk en beschouwend. Bij de audities bleek dat Rosa al een zeer getalenteerde actrice is die al die tegenstellingen in zich weet te verenigen.”

Da Silva studeert dit jaar af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.

Ze groeide op in het Drentse Klazienaveen. Als kind wilde ze graag zangeres worden en ging ze naar de jeugdtheaterschool. Na de middelbare school volgde ze eerst de opleiding tot docent drama en gaf ze 2 jaar les. Toen ze vervolgens voor de 3e x auditie deed voor Toneelschool werd ze aangenomen.

“Thuis was ik de lolbroek. De clown van de familie, net als Anne eigenlijk”, vertelt ze enthousiast. “In haar dagboek kunnen we lezen dat ze vaak verdrietig was, maar nooit wanhopig. Ze had ambities, dromen en idealen. Ze dacht na over seksualiteit en maakte ruzie met haar moeder, net als alle pubers. Ze was krachtig en kwetsbaar en bovendien een talentvol schrijfster. Ze heeft zichzelf volwassen geschreven. Ze zat midden in de oorlog maar had ook afstand, omdat ze niet precies wist wat er buiten allemaal gebeurde. Ze is echt een icoon. Ik vind dit dan ook een hele belangrijke rol, ik verheug me er enorm op.”

De voorstelling ANNE wordt zeer indrukwekkend, verwacht ze. “Daar kan geen geschiedenisboek tegenop. De voorstelling gaat over het leven van Anne Frank, gebaseerd op haar dagboeken en de archieven van de familie Frank. We zien Anne al voor ze met haar familie onderduikt, ervaren met haar de jaren in het Achterhuis en ook nog de tijd daarna. We krijgen het verhaal van de Tweede Wereldoorlog mee via iemand die houdt van het leven, want dat deed Anne. Ze was iemand waar je niet om heen kon. Ze moest eens weten hoeveel ze ons heeft nagelaten.”
sitestat

Lees ook:Oorlog over Anne Frank films
Lees ook:Theaterstuk Anne Frank wegens succes opnieuw verlengd
Lees ook:Amerikaanse Congres eert Anne Frank
Lees ook:‘De Tweeling’ van Tessa de Loo nu ook als musical
Lees ook:Schrijvende Anne Frank in Madame Tussauds Wenen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>