Speelfilm ‘Kenau’ vanaf volgende week in de bioscoop

KENAUHendrickx&Atsma2014 word een echt Kenau Simonsdochter Hasselaer-jaar.

Met boeken, exposities, documentaires, theaterstukken en natuurlijk een speelfilm.

Kenau (Monic Hendrickx) is een strijdbare vrouw die na het verlies van haar jongste dochter besluit met een vrouwenleger de wapens op te pakken tegen het Spaanse leger…..

Terwijl het leger van Alva in 1572 de Hollandse opstand met harde hand de kop indrukt, runt weduwe Kenau Hasselaer haar scheepswerf alsof het geen oorlog is. Pas als haar jongste dochter Gertruide (Lisa Smit) betrokken raakt bij het verzet en in Spaansgezinde handen valt, kan ze niet langer afzijdig blijven. Kenau levert het hout om de stadspoorten te versterken, maar bevecht ook samen met de vrouwen van Haarlem de Spanjaarden met hand en tand.

Legerkapitein Wigbold Ripperda (Barry Atsma) wil liever zelf de leiding houden, maar moet al snel erkennen dat samenwerken met de moedige vrouwen het beste is voor de stad. Alleen Kathelijne (Sallie Harmsen), de overgebleven dochter van Kenau, wordt buiten schot gehouden. Vertrouwt Kenau haar niet of heeft ze een andere reden om haar buiten het vrouwenleger te houden?

‘Kenau’ draait vanaf 6 maart in Nederlandse bioscopen. Dagblad Metro mag 10 x 2 bioscoopkaartjes weggeven voor dit historische epos.

KLIK HIER OM MEE TE DOEN MET DEZE PRIJSVRAAG

Lees ook:Lydia Rood schreef KENAU vanuit het perspectief van haar tienerdochter
Lees ook:Monique Hendrickx met ‘Kenau’ opnieuw in de prijzen
Lees ook:Kenau’s vrouwenleger o.l.v. Monic Hendrickx
Lees ook:KENAU: Hedlin of Helleveeg?
Lees ook:Tessa de Loo schrijft historische roman over Kenau Simonsdochter Hasselaer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>