De klokkenluidster van Qatar

Phaedra Al-MajidEen medewerkster van het team in Qatar dat het WK 2022 binnensleepte vreest voor haar veiligheid, nadat ze haar voormalige collega’s van corruptie beschuldigde.

“Ik zal de rest van mijn leven over mijn schouder kijken”, aldus Phaedra Al-Majid aan de BBC…….

Ze heeft inmiddels de bijnaam ‘de klokkenluidster van Qatar’ omdat zij meldde dat in 2011 het uitvoerend comité van de FIFA 1,2 miljoen euro kregen in ruil voor hun stem voor de organisatie van het voetbal-topevenement in het oliestaatje.

Later trok ze deze verklaring onder dreigementen weer terug. Ze was inmiddels met medeneming van het bewijsmateriaal verhuisd naar de USA.

“Ik stond er helemaal alleen voor. Ik ben ook een alleenstaande moeder met 2 kinderen. De beschuldigingen die ik uitte luidden een periode van angst, paranoia en bedreigingen in.”

Al-Majid overhandigde FIFA-onderzoeker Michael Garcia alsnog informatie voor zijn ruim 400 pagina’s tellende document omtrent het toewijzingsproces van de WK’s van 2018 (aan Rusland) en 2022.

Hans-Joachim Eckert, de voorzitter van de juridische tak van de ethische commissie van de wereldvoetbalbond die de samenvatting van het rapport schreef, vond haar verhaal echter niet geloofwaardig genoeg omdat het inconsistenties zou bevatten.

Phaedra Al-Majid besluit daarom verder in de openbaarheid te treden en haar verhaal met iedereen te delen. Wellicht met gevaar voor eigen leven.

Ondanks bescherming van de FBI maakt ze zich zorgen. In een interview met Sky Sports zegt ze: “De rest van mijn leven zal ik over mijn schouder moeten blijven kijken.”

Lees ook:Klokkenluidster FIFA: ‘Qatar moet WK terug geven’
Lees ook:Qatar verlaat Aziatische Spelen vanwege hoofddoek-verbod
Lees ook:ROST: over de meest gehate vrouw van Nederland na WOII
Lees ook:Rosa Timmer doet verslag van de aangifte tegen haar ‘kruisgrijper’
Lees ook:Frankrijk handhaaft de ‘tampontax’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>