Rosa Timmer doet verslag van de aangifte tegen haar ‘kruisgrijper’

BreekDeStilteRosa Timmer, journaliste bij het Dagblad van het Noorden, schreef 2 weken geleden openhartig over een aanranding door een kruisgrijper in een Gronings café in haar column.

‘Ik liep die avond langs hem, want ik was op weg naar mijn vriend die verderop in de kroeg stond. Ineens voelde ik een hand in mijn kruis. Ook echt diep erin……’

Ze sloeg de man in zijn gezicht en spoedde zich naar het personeel van het café om haar verhaal te doen.

De medewerkers wilden de man er in eerste instantie niet uitzetten, waarop Timmer de kroeg verliet. Ze maakte een foto van de dader en deed haar relaas ook op Twitter.

Twitteraars moedigden haar aan om aangifte te doen. Dat bleek een stuk lastiger dan verwacht. Timmer vond het lang duren voordat ze haar verhaal mocht doen en ze had het gevoel dat de politie haar niet serieus nam.

Gisteren, na een verplichte bedenktijd van 2 weken, kon ze eindelijk officieel aangifte doen bij de politie.

De beelden die Rosa maakte van de dader zijn ook in handen van de politie.

Lees ook:Hadjar Benmiloud aangerand door bekende cabaretier: moet ze aangifte doen?
Lees ook:Wekelijks 24 aangiftes van verkrachting in Nederland; werkelijke aantal is 8x zo groot
Lees ook:Twitteren voor vrouwen die geen aangifte durven doen van seksueel geweld
Lees ook:Oplossing moord op Els Borst lijkt nabij
Lees ook:Anne Wil Blankers zit 50 jaar in het vak

1 Reacties // Reageer

One thought on “Rosa Timmer doet verslag van de aangifte tegen haar ‘kruisgrijper’

  1. Hans van der Waal

    Het zou goed zijn, als jongens net zoals ik vroeger in de AJC (jeugdbeweging van de sociaal democratische beweging) weer werd bijgebracht, dat je meisjes met respect en ridderlijkheid moet behandelen. Als wij vanuit Amsterdam Oost naar Blaricum fietste werd aan de sterke jongens een meisje toegewezen, die ze tegen wind in moesten duwen. De tenten opzetten werd door de jongens gedaan. Het werd je gewoon met de paplepel ingegoten. Nog steeds roep ik iedere keer weer “dames gaan voor ” en jonge meisjes kijken je dan zo van is die ouwe (ik ben 72) gek of zo, maar meestel schieten ze na die eerste reactie in de lach en vinden ze het wel leuk. Tegenwoordig zie ik meiden fietsen en de jongens achterop -compleet de omgekeerde wereld- en die zakken vinden dat nog doodnormaal ook. Maar wel de flinke jongen uithangen, om over het gedrag van heel veel Marokkaanse en Turkse jongens tegeover meisjes maar niet te spreken ronduit walgelijk. Nou ja en die Pauw kan er ook wat van met zijn verborgen boodschappen.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>