Amerikaanse legt met verborgen camera seksisme op straat bloot

femmedelarueUit de laatste officiële cijfers blijkt dat de helft van de Europese vrouwen al weleens seksueel lastiggevallen is.

Uit een Amerikaanse studie blijkt dat het daar zelfs over 65 procent gaat. 23% daarvan zegt daarbij aangerand te zijn, 20% werd daarbij hinderlijk gevolgd.

Nieuwswebsite Salon.com stelde het probleem aan de kaak naar aanleiding van een video van de website Vocativ. Daarin doet Jennifer Corey, voormalig miss van de Amerikaanse staat Washington D.C., haar verhaal………

Tijdens haar deelname aan de verkiezing van Miss America maakte ze er een van haar speerpunten van om vrouwen voor zichzelf te laten opkomen.

Maar toen ze zelf lastiggevallen werd, wist ze uit angst niet hoe te reageren. “Ik kon alleen maar denken dat ik had moeten weten wat te doen. Ik vertel vrouwen voortdurend wat ze in dergelijke situaties moeten doen, en ik had er geen idee van”, getuigt Corey.

Vocativ haalde nog meer vrouwen voor de camera, die met ongepast gedrag geconfronteerd werden. Zo stuurde ze de 28-jarige Lindsey, die in Minneapolis woont, op pad met een verborgen camera. Zij had wel het lef om de mannen die haar lastigvielen aan te spreken. “Ik zou willen dat meer meisjes uit hun schulp kruipen om deze mannen de mond te snoeren.”

Het resultaat van de tocht met camera is een light-versie van ‘Femme de la Rue’ van documentairemaakster Sofie Peeters, die 2 jaar terug heel wat seksistisch stof deed opwaaien in Brussel.

Lees ook:Ongewenste intimiteiten op straat bij vrouwen én mannen
Lees ook:Miss Utah USA is de reden dat vrouwen nog steeds minder verdienen dan mannen!
Lees ook:YES! Miss Piggy ontvangt feministische prijs!
Lees ook:En wat doet u als u meemaakt dat een vrouw aangerand wordt?
Lees ook:Meer vrouwenmoorden in landen met gender-gelijkheid op arbeidsmarkt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>