En wat doet u als u meemaakt dat een vrouw aangerand wordt?

stop-rape-real-men-dont--large-msg-124312718815 Wat zou u doen, als u vanuit een bestelwagen met geblindeerde vensters op een verlaten plek in de stad luid gekrijs van een vrouw hoort, alsof ze verkracht wordt?

Deze gedachte zette #YesNoMaybe aan tot een sociaal experiment in de straten van Delhi in India, waar dagelijks verkrachtingen plaatsvinden.

De makers van deze proef met verborgen camera wilden maar 1 ding weten: hoe reageren getuigen van dergelijk misbruik?

Conclusie: de meeste voorbijgangers wuifden de aanval weg. Slechts een paar mannen probeerden het portier te forceren of een ruit van het busje in te slaan om de vermeende vrouw in nood te helpen. Het experiment werd uiteindelijk stopgezet omdat iemand de politie had gebeld.

Volgens vrouwenrechtenactiviste Ranjana Kumari ligt een verkeerde houding ten opzichte van geweld tegen vrouwen in India aan de basis van dit gedrag. “Er is een onverschilligheid over wat er gebeurt met vrouwen. De kwestie laat de mensen koud. Bovendien heerst ook de gedachte dat de vrouw de aanranding zelf uitlokt.”

De mannen die het geschreeuw van de vrouw straal negeerden, werden achteraf geïnterviewd. Op de vraag of ze iemand in nood de volgende keer zouden helpen, antwoordden ze bijna allemaal met ‘ja’.

De makers van de video wilden dit nog kwijt: “Duizenden mensen nemen deel aan optochten tegen verkrachtingen, maar slechts een handvol doet iets als ze ermee geconfronteerd wordt.”

Lees ook:India doet op alle smartphones een paniekknop voor vrouwen
Lees ook:FORD begaat megablunder met advertentie Berlusconi en vastgebonden vrouwen
Lees ook:Indiase mannen die zich schamen voor alle verkrachtingen maken excuus-video
Lees ook:Indiase Koefnoen: ‘Verkracht? Eigen schuld, dikke bult!’
Lees ook:Azijntest blijkt eenvoudig middel om baarmoederhalskanker op te sporen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>