Brazilianen moeten nog even wennen aan vrouwelijke grensrechters bij voetbal

Maira Americano LabesCelso Teixeira, coach van het Braziliaanse Juventus de Santa Catarina, heeft zich in een lastig parket gemanoeuvreerd door een seksisticshe opmerking.

Nadat hij in een wedstrijd om de ‘Catarinense Championship’ naar de tribune werd gestuurd, kreeg Maira Americano Labes (de vrouwelijke grensrechter) ‘gostoso’ naar het hoofd geslingerd, vrij vertaald, zoveel als ‘lekker ding’…………..

De vrouwelijke lijnrechter vertelde achteraf dat ze de opmerking gehoord had, maar dat ze té geconcentreerd was op haar wedstrijd om er op dat moment eigenlijk dieper op in te gaan.

Ze voegde er ook aan toe dat er er eigenlijk niet zo zwaar aan tilt, want dat gebeurt nu eenmaal in het heetst van de strijd.

Texeira zelf claimt echter dat er allemaal niets van waar is. “Dit moet een grap zijn. Vanaf het moment dat ze in haar tenue het veld opliep, werden er vanuit de tribunes constant dingen naar haar geroepen. Ik weet wel zeker dat iemand haar ‘lekker ding’ heeft genoemd, maar ík was niet!”

Op haar Instagram-account kwam Maira nog even terug op de feiten. “Schoonheid zou onopgemerkt voorbij moeten gaan. Ik kijk uit naar de dag dat vrouwen gewaardeerd worden voor wat ze doen, net zoals de mannen.”

Lees ook:‘Vrouwelijke voetballers moeten een meer sexy outfit krijgen’
Lees ook:Vrouwelijke voetbal-scheidsrechter krijgt geen hand
Lees ook:Sophie in ‘t Veld opnieuw lijsttrekker D66 voor Europa
Lees ook:Nederlands elftal vrouwen gestrand in achtste finale
Lees ook:Bij de Nijmeegse Vierdaagse is de vrouwelijke militair solidair met haar mannelijke collega’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>