‘Vrouwelijke voetballers moeten een meer sexy outfit krijgen’

SexySoccer‘t Is feitelijk te triest voor woorden: het vrouwenvoetbal zit in de lift, de sportvrouwen leveren absolute topprestaties, maar de kijkers laten het nog afweten.

En wat wordt er dan als voorstel gedaan? De voetbalsters moeten er aantrekkelijker uitzien voor het (mannelijk) publiek…….

Over dit thema discusseert ook De Telegraaf VROUW vandaag.

Kortere shortjes en strakke truitjes, dat is volgens voormalig voetbalster Ingrid Vanherle de manier om het vrouwenvoetbal meer op de kaart te zetten, zegt zij in het belgische Het Laatste Nieuws.

“Vroeger werden vrouwelijke voetbalsters manwijven genoemd, vandaag zie ik op het veld intelligente vrouwen die make-up dragen en hun nagels lakken. Waarom zouden we dan ook de truitjes niet aanpassen? Het mag best wat moderner.”

Jan Willem van Dop, projectmanager van BeNeLeague, de internationale competitie voor vrouwen, meldt aan de Volkskrant dat hij het eens is met Vanherle.

“We moeten het vrouwenvoetbal sexyer maken. Kijk naar hockey, handbal of volleybal. Vrouwen dragen in het voetbal vaak hetzelfde tenue als mannen. Waarom is prijzengeld bij Wimbledon voor vrouwen nagenoeg gelijk aan de mannen? Omdat tennis voor vrouwen sexy is gemaakt.”

Vanherle is niet bang dat vrouwen door het nieuwe tenue worden gezien als lustobjecten. “Er is nu eenmaal een link tussen sport en uiterlijk. Bij de mannelijke voetballers is dat niet anders. Dat is niet per se negatief. Zolang de sport het belangrijkste blijft en de dames zich zelf comfortabel voelen”, aldus Vanherle.

Lees ook:FIFA ook onder vuur van vrouwelijke voetballers
Lees ook:‘Alleen op Wimbledon verdienen vrouwen evenveel als mannen’
Lees ook:Voetbal om van te houden
Lees ook:‘Voetbalsters zijn domme harige lesbo’s’
Lees ook:Novak Djokovic vindt dat hij meer zou moeten verdienen dan Serena Williams

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>