Jihadi’s creëren exclusieve verkrachtingshel voor vrouwen

how-islamic-sharia-law-views-womenDe behandeling van vrouwen door Jihadi’s speelt een belangrijke rol in hun ambitieuze, radicale strategie.

De vijand ~mannen~ doden is de manier om veldslagen te winnen en territorium te veroveren. Wat ze vrouwen aandoen heeft een ander doel: het maakt deel uit van het grote plan om een kalifaat uit te bouwen…..”

Frida Ghitis, buitenlandverslaggeefster van The Miami Herald, noemt het ‘een exclusieve hel voor vrouwen’ in een analyse voor CNN over de rol die de nieuwe Jihadi’s zien voor vrouwen, waarover Knack.be bericht.

Dat verkrachting als wapen wordt ingezet, is niets nieuws, weet Ghitis. ‘Tijdens het conflict in de Balkan in de jaren ’90, zo zeggen experts, was het een middel tot etnische zuivering. Servisch soldaten dachten dat de kinderen van verkrachte Bosnische moslimvrouwen zich Servisch zouden voelen.’

Ook in Darfoer werden door de overheid gesteunde milities beschuldigd van massale verkrachtingen, om de niet-Arabische bevolking te vernederen.

Waar het IS en Boko Haram wel verschillen , vindt Ghitis, is dat ze niet ‘gewoon misbruiken en afdanken’.

‘In de territoria waar ze heersen, worden vrouwen echt in het dagelijkse systeem gedwongen. Daar worden ze onderworpen aan verstikkende restricties en misbruik. IS steekt bovendien veel energie in het bewijzen dat hun omgang met vrouwen  ~inclusief hen als slavinnen verkopen~ volgens de islamitische regels is.

De wreedheid van de nieuwe jihad is meer dan puur sadisme, besluit Ghitis. ‘Als het waanzin is, dan wel waanzin met een doel: een maatschappij opbouwen waarin het volgens sommige vrouwelijke getuigen simpelweg niet waard is te leven.’

Lees ook:30 goede doelen voor 1 doel: meisjes uit de prostitutie bevrijden
Lees ook:Dappere 11-jarige Jemenitische ontsnapt aan gedwongen huwelijk
Lees ook:Voetbalster ‘te goed voor een vrouw’: seksetest vereist
Lees ook:Flikker op met je telefoon-abonnementen!
Lees ook:4x zoveel gedwongen huwelijken in Nederland als gedacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>