4x zoveel gedwongen huwelijken in Nederland als gedacht

Het aantal meisjes en vrouwen dat gedwongen wordt uitgehuwelijkt, is fors hoger dan nu bekend.

Tussen 2010 en 2012 registreerde de overheid 181 gedwongen huwelijken.

Hulpverleners en huisartsen schatten dat aantal in deze periode op zeker 674……

Dat blijkt uit onderzoek van het Verwey Jonker Instituut waar Nieuwsuur over beschikt.

In opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hield het instituut een enquête onder meer dan 500 welzijnswerkers en artsen.

Ze moesten een schatting geven van het aantal keren dat ze met een gedwongen huwelijk te maken kregen.

Op basis van de grootte van de gemeente maakte het instituut een schatting over de totale omvang. De uitkomst is dat het aantal gedwongen huwelijken tussen de 674 en 1914 ligt.

In Nieuwsuur vertellen twee vrouwen vanavond over hun gedwongen huwelijk. Ze werden naar Somalië en het Midden-Oosten gelokt en moesten onder dwang trouwen.

Beiden zeggen geen hulp van de Nederlandse ambassade te hebben gehad toen ze wilden vluchten.

Lees ook:Spiekpen gaat vrouwen uit gedwongen huwelijken helpen
Lees ook:250 kindbruiden per jaar in Nederland!
Lees ook:Beelden van gedwongen huwelijk in Kazachstan op YouTube gezet
Lees ook:Schande, dat vrouwen in dwanghuwelijken niet geholpen worden
Lees ook:Piepjonge jihadbruidjes geronseld door pedofielen van IS

1 Reacties // Reageer

One thought on “4x zoveel gedwongen huwelijken in Nederland als gedacht

  1. Joanan Rutgers

    De lange arm van de islam lokt via onbeschaamde, walgelijke leugens naïeve jongedames naar het buitenland, waar ze met wildvreemde moslimkerels moeten trouwen. Alweer zo’n verderfelijke uitwas van de islam. De vrije mensheid is inmiddels spuugzat van die knechtende, martelende, (geestelijk) moorddadige islam. En dit zijn geen I.S.-leden hé! Ze overtreden de Universele Rechten van de Mens op prehistorische wijze. Ze hebben geen enkel respect voor de vrije ziel van de mens. Als demonische dictators dwingen ze jonge vrouwen om met getrainde moslimstieren te trouwen! Je kunt je de inhoud van zo’n gevangenishuwelijk wel voorstellen. Huiselijk geweld tegen vrouwen is bij vele moslims ook nog vaak schering en inslag. Nota bene ‘gerechtvaardigd’ door de uitspraken van die furieuze nepprofeet, die zelfs minderjarige vrouwen misbruikte. Overigens vind ik de tekening bij dit nieuwsbericht van Dirkje wonderbaarlijk treffend. De maker daarvan verdient een pluim, dus bij deze. Ik raad alle jonge vrouwen aan om nooit te trouwen, want dat is op zich al een verstikkende gevangenis. En door dwang te moeten trouwen met wie dan ook is een dubbele gevangenis. Blijf je vrijheden bewaken en laat je eigen wil en ziel nooit door anderen bepalen en zeker niet door sektarische godsdienstwaanzinnigen, voor wie de vrouw vele malen minderwaardig is, vergelijkbaar met orthodoxe roomsen enzo. Godsdiensten zijn onverlicht en ondemocratisch en oerconservatief primitief. Gereformeerden mochten vroeger ook niet met roomsen trouwen en andersom, want dat werd als afvalligheid beschouwd, verraad aan de stam. Dus in die zin: lang leve het westerse, zwaarbevochten, vrijheidsminnende individualisme!… Fuck de rest!…

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>