Seksslavinnen zijn de lokkertjes van ISIS

human-rights-campaign-prostitute-small-78954Honderden vrouwen zijn door ISIS verkocht als seksslavinnen of als beloning aan strijders gegeven.

Deze vrouwen dienen als lokkertjes voor lokale jongeren, die zo worden verleid zich bij de terreurgroep aan de sluiten…….

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd rapport van de Verenigde Naties.

Circa 500 vrouwen zijn volgens de VN weggegeven of verkocht in steden als Raqqa in Syrië en Mosul in Irak.

“Vrouwen en meisjes worden voorzien van prijskaartjes naar potentiële kopers gebracht, zodat zij kunnen kiezen en onderhandelen over de verkoop”, schrijven onderzoekers. “Kennelijk ‘verkoopt’ ISIS deze yezidi-vrouwen aan jongeren, om ze zover te krijgen zich bij hun rangen aan te sluiten.”

Het rapport schetst een grimmig beeld van de situatie in Irak. Meer dan 24.000 burgers zijn gedood of gewond geraakt in de eerste acht maanden van het jaar. Ook het dodental onder militairen is hoog. Zo executeerde ISIS rond 12 juni zeker 1500 Iraakse veiligheidsfunctionarissen en militairen.

De terreurgroep zou zich verder schuldig maken aan verkrachtingen, ontvoeringen en het gedwongen rekruteren van kinderen. Ook het Iraakse leger krijgt een tik op vingers.

Door luchtaanvallen op ISIS is een aanzienlijk aantal burgerdoden gevallen, aldus de VN. Regeringstroepen zouden onder meer dorpen, een school en ziekenhuizen hebben bestookt.

Lees ook:ISIS & het kalifaat: vrouwonvriendelijkheid is een eufemisme
Lees ook:Iraakse hoofdstad Bagdad heeft vanaf morgen vrouwelijke burgemeester
Lees ook:Correspondente Judit Neurink over ISIS
Lees ook:Het walhalla der Islam: vrouwen levend begraven of als slavin houden
Lees ook:ISIS behandelt hun seksslavinnen beestachtig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>