Geweld tegen vrouwen? Jij kunt het verschil maken!

RosiePlentyWE CAN end all violence against women‘ is een wereldwijde campagne en ging in 2004 van start in Bangladesh. Sinds maart 2009 loopt de WE CAN-campagne in Nederland en sinds 2011 heeft WE CAN een onderdeel speciaal voor jongeren: WE CAN Young.

Internationaal is de campagne een groot succes: ruim 4 jaar na de lancering in Nederland hebben zich ruim 2000 mensen aangemeld als changemaker.

Zij ondernemen kleine en grote acties om in hun vriendenkring, buurt of op het werk een positieve houding tegenover vrouwen te stimuleren. Want dat is het doel van de campagne WE CAN: geweld tegen vrouwen, de oorzaken van dit geweld en ongelijkheid tussen mannen en vrouwen stoppen……..

Er staan 4 thema’s centraal: seksueel geweld, lichamelijk geweld, economische ongelijkheid en psychisch geweld.

De WE CAN-campagne werkt met changemakers die verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen gedrag en geweld in hun omgeving. Met de acties die changemakers uitvoeren nemen zij openlijk een standpunt in tegen geweld tegen vrouwen en zetten zij anderen aan om na te denken over eigen houding en gedrag.

Changemakers schrijven blogs, maken filmpjes, geven presentaties over het thema en verspreiden informatie via social media. Ook door het gesprek aan te gaan met anderen, dragen zij gezamenlijk bij aan het stoppen van geweld tegen vrouwen en ongelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Bekende changemakers zijn onder andere Jet Bussemaker, Achmed Marcouch, Ivo Opstelten en Hadassah de Boer.

Ieder jaar word er een changemakersevent georganiseerd. Dit jaar op zaterdag 13 april in Amsterdam. Er wordt gesproken over de uitgangspunten van WE CAN, changemakers kunnen inspiratie opdoen tijdens verschillende workshops en ontmoeten andere changemakers.

Bij de bijeenkomst zijn ruim 75 changemakers uit heel Nederland aanwezig. Het maximum aantal deelnemers voor de bijeenkomst is bereikt. Geinteresseerden kunnen zich nog wel aanmelden via wecan.nl, maar komen dan op een wachtlijst te staan.

Lees ook:Fakkelteit rapt: ‘Respect voor de vrouw’
Lees ook:Indonesische mannen in rok op de bres voor vrouwenrechten
Lees ook:Obama gebruikt zendtijd Grammy’s om op te roepen tegen seksueel geweld
Lees ook:EU: geweld tegen vrouwen voorkomen, is een uitdaging voor ons allemaal
Lees ook:Saoedi Arabische vrouwen mogen niet meer geslagen worden!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>