EU: geweld tegen vrouwen voorkomen, is een uitdaging voor ons allemaal

Geweld tegen vrouwen is een schending van de mensenrechten en discriminatie op basis van geslacht dat vrouwen de mogelijkheid ontzegt om volledig deel te nemen aan het economische, sociale, politieke en culturele leven.

Het Europees Parlement dat deelneemt aan de Internationale Vrouwendagvieringen volgende week, organiseert een aantal bijeenkomsten rond het thema van dit jaar: het voorkomen van geweld tegen vrouwen………..

De EP-commissie Rechten van de vrouw & Gendergelijkheid houdt op 5 maart een interparlementaire bijeenkomst over het voorkomen van geweld tegen vrouwen.

Een uitdaging voor ons allemaal, waarbij vertegenwoordigers van de nationale parlementen hun ervaringen delen en wetgeving op nationaal niveau en acties die op Europees niveau kunnen worden uitgevoerd, bespreken.

Tijdens dit evenement zal het EU-Bureau voor de grondrechten de resultaten van EU-onderzoek over gendergerelateerd geweld presenteren.

Op woensdag 5 maart, kunt u meedoen aan de Facebook-chat met Mikael Gustafsson, voorzitter van de EP-commissie Rechten van de vrouw, om de bestrijding van geweld tegen vrouwen en het bereiken van echte gelijkheid te bespreken.

Het Parlement organiseert op 4 en 5 maart een seminar voor journalisten ‘Vrouwen en de verkiezingen’: zal het deze keer anders zijn?’ om de rol van vrouwen in de Europese politiek te bespreken in aanloop naar de Europese verkiezingen in mei.

Vanaf 8 maart, zal de Frans-Duitse zender ARTE de film ‘Die Fremde‘ van Feo Aladag gratis online beschikbaar stellen gedurende 3 maanden.

Deze film, die de LUX-filmprijs in 2010 won, is zeer relevant in het kader van het thema van dit jaar en zal beschikbaar zijn in alle 24 EU-talen.

Lees ook:Vrouwelijke Arabische parlementariërs delen hun ervaringen bij de EU
Lees ook:Jean-Claude Juncker zoekt vrouwen
Lees ook:Vrouwen in de frontlinies
Lees ook:Neelie Kroes zoekt meer digitale muzes
Lees ook:Nederland en Duitsland zitten vrouwenquotum EU dwars

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>