Vrouwelijke ‘young potentials’ hebben minimaal zoveel ambities als de mannen

Senior businessman and woman standing in airport, focus on businesswoman with arms folded, smiling, portraitIn de eerste 2 jaar van het werken bij een bedrijf streven meer vrouwen (43%) dan mannen (34%) naar een functie van executive.

Maar het lijkt erop dat meer vrouwen dan mannen deze ambities verliezen na een aantal jaren………..

Dat blijkt uit onderzoek door Bain & Company onder 1000 bedrijfsmedewerkers van alle leeftijden in de VS, waar Consultancy.nl over bericht.

De oorzaak is een gebrek aan zowel ondersteuning als aan rolmodellen.

De aantallen van de nieuwelingen verschillen sterk met die van meer ervaren werknemers. Slechts 16% van de vrouwen streeft na een aantal jaren nog een baan aan de top na, wat een verlies van ambitie betekent van ruim 60%.

Wanneer gekeken wordt naar het ambitieniveau van senior personeel is een groei zichtbaar van ongeveer 20% voor zowel mannelijke als vrouwelijke senior werknemers, waarbij vrouwen een niveau van 35% bereiken en mannen van 56%.

Als gevolg van het verlies aan ambitie onder ervaren vrouwen en een steeds verder groeiende ambitie onder mannen blijft het verschil tussen de beide seksen groeien.

De zelfvertrouwen-niveaus zijn dezelfde in de eerste jaren, terwijl het onder ervaren mannen zakt van 28% naar 25%, wordt het zelfvertrouwen van vrouwen gehalveerd van 26% naar 13%.

Het zelfvertrouwen van mannen gaat van 25% naar 55%. Hoewel het niveau van zelfvertrouwen onder vrouwen, dat daalde naar 13%, opnieuw steeg naar 29%, ligt dit slechts iets boven het niveau van het begin.

Lees ook:Veel vrouwen in de HR, maar de top is ‘bemand’
Lees ook:Nederlandse loonkloof m/v wordt kleiner door hoogopgeleide vrouwen
Lees ook:Steeds meer vrouwen aan een Bèta-studie
Lees ook:Onderneemsters vaker personeel in dienst dan mannelijke collega’s
Lees ook:Vrouwen in topfuncties vaker depressieve klachten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>