Vrouwen die het glazen plafond doorbreken, zijn ware wegbereidsters

Businesswoman looking at glass ceilingVrouwen krijgen pas toegang tot de uitvoerende macht wanneer seksegenotes eerder al de weg hebben voorbereid.

Zelfs een bescheiden groei van het aantal vrouwen in het management, maakt voor andere vrouwen de kans op aanname of promotie vergroot……

Dat blijkt uit een onderzoek van de Cornell University.

Een stijging van het aantal vrouwen in een management met 33%, leidt tot een verhoging van de kans op promotie of benoeming van 77%.

Heather Haveman, hoogleraar organisatiekunde licht toe: “Het was verrassend dat er vooral een grote invloed zichtbaar was van het aantal vrouwen dat eerder het glazen plafond hadden doorbroken. Het blijkt dat vrouwen pas een redelijke kans hebben om tot een management-positie door te dringen. als een aantal seksegenotes datzelfde pad al heeft afgelegd.”

Haveman geeft aan dat vrouwen een grotere kans maken om aangenomen te worden of promotie te maken in een functie in een lager of een gemiddeld management-niveau, waar al een belangrijk aantal seksegenotes actief is.

Op de hoogste niveaus, zoals voorzitter of CEO’s en waar vrouwen minder aanwezig zijn, zijn de kansen op promotie of aanwerving beduidend minder.

Vrouwen die daar weer doorheen breken zijn dus de echte baanbreeksters.

Lees ook:Volgens Sheryl Sandberg duurt het nog een eeuw eer er genoeg bestuursvrouwen zijn
Lees ook:Loshangend rood geverfd haar is niet goed voor de carrière
Lees ook:Marketing en PR-vrouwen verdienen meer dan hun mannelijke collega’s
Lees ook:Naast glazen plafonds zijn het kleverige werkvloeren die vrouwen belemmeren
Lees ook:‘Vrouwen vrezen de discriminatie als het om topjobs gaat’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>