Wat de topvrouwen van nu deden toen ze 25 waren

Marissa Mayer, CEO, YahooIs het belangrijk om vroeg te beginnen als je een echte carrière ambieert.

Of zitten er ook zogenaamde laatbloeiers aan de top van de grote bedrijven?

Business Insider zette op een rijtje waar de succesvolle vrouwen van nu stonden toen zij nog maar een kwart eeuw oud waren……

Op haar 25ste was J.K. Rowling net verhuisd van Londen, waar ze werkte bij het secretariaat van Amnesty International, naar Manchester. Toen ze op een dag 4 uur lang in de trein zat, kreeg ze het idee voor het Harry Potter, waar ze multimiljardair mee werd.

Arianna Huffington publiceerde op haar 23ste ‘The Femal Woman’, waarin ze het feministische ‘Women’s Liberation Movement’ aanviel. Op haar 25e reisde ze met haar vriend Bernard Levin over de wereld van het ene muziekfestival naar het andere, omdat Levin daarvan verslag deed voor de BBC. Levin was ruim 20 jaar ouder en één van de beroemdste journalisten van Engeland. Na een paar jaar maakte Huffington (toen nog Arianna Stassinopoulos) het uit omdat Levin niet wilde trouwen en een nestje bouwen.

Marissa Mayer, CEO van Yahoo was op haar 24e de twintigste werknemer die bij Google werd aangenomen, en de eerste vrouwelijke ingenieur. Ze zou er nog dertien jaar blijven voor ze naar Yahoo zou vertrekken.

Ursula Burns, CEO van Xerox, begon er op haar 22e als stagiair en werkte zich op naar de top. Ze is de eerste Afrikaans-Amerikaanse vrouw ooit aan het roer van een bedrijf in de befaamde Fortune 500-lijst.

Sheryl Sandberg, nu topvrouw bij Facebook, was al een stuk verder dan Bruns op haar 25ste. Ze had al gewerkt bij de Wereldbank, en was teruggekeerd naar haar universiteit Harvard, waar ze haar MBA-diploma haalde. Daarna ging ze bij McKinsey aan de slag.

Lees ook:Designer Ivy Ross gaat Google Glass team leiden
Lees ook:Kwart topmanagers bij YAHOO is vrouw
Lees ook:Het nieuwe succes van Arianna Huffington
Lees ook:CEO bij Google en moeder van 5: ‘Het wordt alleen maar makkelijker’
Lees ook:Arianna Huffington: ‘Slaap jezelf een weg naar de top!’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>