CEO bij Google en moeder van 5: ‘Het wordt alleen maar makkelijker’

Susan Wojcicki (46) is zwanger van haar 5e baby.

Op zich geen wereldschokkend nieuws, maar ze is wel de CEO bij YouTube, als onderdeel van Google.

Veel vrouwen vragen zich af hoe ze dat doet…

Wojcicki was zwanger van haar eerste toen ze werd aangenomen bij Google in 1998, ze was toen de 18e werkneemster van het bedrijf. Sindsdien heeft ze er mee aan geholpen om van wat begon met een zoekmachine uit te bouwen tot een multinational.

De huidige YouTube-baas zegt dat dit deze carrièrestap in combinatie met de start van een gezin de beste beslissing van haar leven was. Susan ontkracht met klem dat kinderen betekenen dat een vrouw haar werkambitie opzij moet zetten.

De komst van elk nieuw kind lijkt de carrière van deze zakenvrouw juist een duwtje in de rug te geven. Want na haar inspanningen die ze voor Google deed om het bedrijf machtiger maken, komt nu nummer 5 eraan nu ze werkt ondertussen volop om van YouTube het grootste online videoplatform ter wereld te maken.

De zakenvrouw zegt dat de combinatie van haar kroost en carrière niet zo veel om het lijf heeft. “Plan je leven niet te veel. Bij Google starten toen ik 4 maanden zwanger was, was een sprong in het diepe. Maar soms moet je de dingen doen die juist aanvoelen op dat moment”, aldus deze CEO.

Susan hielp toen ze nog voor Google werkte ook een bedrijfscrèche op te richten. Ook zorgt ze ervoor dat ze elke avond om 18 uur thuis is voor het avondeten met het hele gezin.

Haar nieuws aan carrièrevrouwen die ervoor terug deinzen om aan een gezin te beginnen is nou juist dat het makkelijker wordt.

Lees ook:Google investeert 50 miljoen in programmerende meiden
Lees ook:Google wil meer vrouwen in de boardroom
Lees ook:Tips van de topvrouwen van GOOGLE
Lees ook:Ginny Rometty voor 3e maal machtigste zakenvrouw ter wereld
Lees ook:Google zoekt meer vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>