De methode Connie Palmen toegepast op Palmen zelf

Ica‘Je kon erop wachten tot iemand de methode-Palmen op Palmen zelf zou toepassen en dat is precies wat Eva Posthuma de Boer heeft gedaan in haar roman ICA, zo schrijft het NRC Next

Wanneer Nadine Sprenger als debutante het Boekenbal bezoekt, maakt ze kennis met de door haar zo bewonderde schrijfster Ica Metz…..

Tussen haar en de kleine, grote schrijfster bestaat onmiddellijk een vanzelfsprekende, maar onverklaarbare vertrouwdheid. Getroffen door de gretigheid waarmee Ica in het leven staat, maar ook door haar werk, dat leest alsof ze elk woord speciaal voor haar geschreven heeft, komt ze tot het besef dat ze geen fascinerender personage voor haar nieuwe roman zou kunnen verzinnen dan Ica Metz.

Eva Posthuma de Boer is schrijfster, theaterproducent en columniste voor ‘Het Parool’. Eerder verschenen van haar de romans ‘Eindeloze dagen’, ‘Lichthart’ en ‘De Comedy Club’.

Lees ook:Connie Palmen over het Sylvia Plath-effect
Lees ook:‘Het puttertje’ van Donna Tartt beleeft haar wereldpremière in Nederland
Lees ook:Connie Palmen kickte van de drank af en start met nieuwe roman
Lees ook:Pulitzer Prijs voor Donna Tartt’s ‘Het Puttertje’
Lees ook:Sacha de Boer presenteert met Jacob-Jan Boerma foto-kookboek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>