Vader debuterend schrijfster Emma Curvers is woedend

IedereenKanSchilderenEmmaCurversDe vader van schrijfster Emma Curvers daagt zijn bloedeigen dochter voor de rechter vanwege haar debuutroman en de promotie daar omheen.

Hij eist voor de Amsterdamse rechtbank dat ‘Iedereen kan schilderen’ uit de handel wordt genomen.

Vader Curvers voelt zich beledigd en hij eist een rectificatie in de Volkskrant vanwege een artikel uit september in diezelfde krant.

Dat laat uitgever Atlas Contact vandaag weten.

De 29-jarige Curvers debuteerde dit najaar met een roman over een slecht functionerend Zuid-Limburgs gezin, waarin de instabiele vader Hans alle aandacht opeist.

In het boek lijdt hij aan depressies, psychoses, koopziekte, hypochondrie, vernielzucht en suïcidale neigingen, waar de andere gezinsleden dan weer onder lijden.

Ze gaan meermaals in therapie, afzonderlijk en samen, tot iedereen aan zijn eigen geestelijke gezondheid begint te twijfelen.

In het gewraakte interview met de Volkskrant gaf Curvers aan dat het hoofdpersonage Hans gedeeltelijk is geïnspireerd op haar eigen vader.

Toch is het niet bedoeld om met hem af te rekenen, zegt ze tegen de krant. Enkele jaren geleden heeft hij zelf het contact met zijn dochter verbroken.

De uitspraak van het vonnis is op 8 januari 2015.

Lees ook:Vader Emma Curvers krijgt zijn dochter’s boek niet uit de handel
Lees ook:Barbara van Beukering lanceert eerste dagelijkse digitale magazine
Lees ook:5 Pakistaanse zussen plegen collectief zelfmoord vanwege vaders trouwverbod
Lees ook:Dol op dubbele namen
Lees ook:Dochter JFK ingezworen als ambassadeur Japan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>