KENAU: nu het boek van Tessa de Loo, straks de film met Monic Hendrickx

loo_kenau_220Tijdens het Beleg van Haarlem (1572-1573) weet Kenau Simonsdochter Hasselaer zo’n 300 vrouwen ertoe over te halen om, zij aan zij met de soldaten, vanaf de stadswallen te vechten tegen de vijand.

Het gaat er niet zachtzinnig aan toe…….

Ze gooien hete pek, kokende olie en brandende hoepels over de hoofden van de aanstormende vijand.

De vrouwen worden gedreven door angst, omdat de Spanjaarden kort daarvoor een waar bloedbad hebben aangericht onder de vrouwen en kinderen van Zutphen en Naarden.

Deze historische roman beschrijft dit bewogen halfjaar uit het bijzondere leven van Kenau Simonsdochter Hasselaer, de weduwe van een scheepsbouwer uit Haarlem.

Tessa de Loo baseerde haar historische roman op de film ‘Kenau’, die begin 2014 in de bioscopen te zien moet zijn. Zij vertelt het verhaal van Kenau vanuit het perspectief van de heldin zelf.

Lydia Rood publiceert een jeugdroman over Kenau, vanuit het perspectief van haar tienerdochter, die in de film wordt vertolkt door Sallie Harmsen.

De film ‘Kenau’ gaat eind februari 2014 in première. De hoofdrollen in dit historische epos worden o.a. gespeeld door Monic Hendrickx en Barry Atsma.

Lees ook:Tessa de Loo schrijft historische roman over Kenau Simonsdochter Hasselaer
Lees ook:Speelfilm ‘Kenau’ vanaf volgende week in de bioscoop
Lees ook:Monique Hendrickx met ‘Kenau’ opnieuw in de prijzen
Lees ook:Monic Hendrickx is de echte Kenau
Lees ook:KENAU: Hedlin of Helleveeg?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>