‘One giant leap for womankind’: vrouw naar de maan

FirstWomanOnTheMoonDe Britse minister van Wetenschappen David Willetts heeft zich uitgesproken over het plan om een vrouw op een missie naar de maan te sturen.

12 mensen zetten er tot nu toe voet aan de grond: Buzz Aldrin, Neil Armstrong, Alan Bean, Gene Cernan, Pete Conrad, Moss Duke, James Irwin, Stuart Roosa, Jack Schmidt, Dave Scotts, Al Shepard en Jim Young.

Jawel: hoogste tijd voor een vrouw! “One giant leap for womankind……”

Volgens minister Willetts kan Groot-Brittannië als lijm fungeren om de VS, Europa en China samen te brengen teneinde de ruimtevaart naar een hoger plan te tillen.

Verwacht wordt dat de Chinezen de eersten zullen zijn om opnieuw mensen naar de maan te zenden, iets dat ondertussen 41 jaar geleden is. “Als ze slim zijn, zetten ze een vrouw op de maan en gaan ze van daaruit door naar Mars”, aldus Willetts.

Sinds Obama besliste om het peperdure NASA’s ‘Constellation’-programma te schrappen, heeft China extra energie gepompt in de uitwerking van hun ruimteprogramma. Hoog op de agenda staat de ontwikkeling van een nieuwe generatie raketten die mensen naar de maan en verder kan brengen.

“Het is een idee voor op lange termijn, maar we zijn meer dan bereid om mee te werken. Onze behoefte naar nieuwe ontdekkingen is nog lang niet bevredigd. Het voordeel van plannen om bemande missies naar Mars te krijgen, is dat er behoefte zal zijn tot wereldwijde samenwerking. Ik denk dat wanneer men de grootmachten Europa, Amerika en China samenbundelt, dat veel mogelijkheden zin.”

De planning is dat Chinese astronauten tussen 2025 en 2030 op het maanoppervlak zullen landen.

Lees ook:Volle maan met kerst: de maan van Yule
Lees ook:Rusland stuurt 6 vrouwelijke kosmonauten naar de maan
Lees ook:Ook wakker? 3e supermaan van dit jaar!
Lees ook:Bij Volle Maan slapen niet alleen heksen slechter
Lees ook:Ik kan niet slapen: het is supermaan!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>