Universitaire opleiding beste basis voor latere rijkdom

RosieEducationIn Groot-Brittannië wordt 1 op de 5 universitair geschoolden miljonair.

Het aantal miljonairs is de afgelopen 4 jaar, ondanks de crisis, met de helft toegenomen…….

Zo blijkt uit cijfers van het Britse Bureau voor de Statistiek.

Er is een groot verschil tussen de verschillende onderwijsniveaus. Slechts 3% van de ongeschoolden beschikt over een vermogen van 1 miljoen pond of meer.

“De impact van het onderwijsniveau op het inkomen is sinds de financiële crisis nog toegenomen,” merkt James Kirkup, politiek redacteur bij de Britse krant The Telegraph, op. “7 jaar geleden had slechts 16% van de universitair geschoolden een vermogen van minstens 1 miljoen pond, tegenover 2% van de onegschoolden.”

7 jaar geleden had ongeveer 6% van de Britse bevolking een vermogen van meer dan 1 miljoen pond. Dat was 2 jaar geleden echter gestegen tot 9%.

Daarentegen was het aandeel van de gezinnen met een vermogen van minder dan 12.500 pond 2 jaar geleden gedaald tot 10%, tegenover 12% van 5 jaar eerder.

Voorts blijkt dat 14% van de gehuwde mannen miljonair is, net zoals 13% van de gehuwde vrouwen. Onder vrijgezellen valt dat bij beide geslachten terug naar 6%.

Bij samenwonenden worden zelfs nog amper 4% miljonairs geteld. Daarentegen blijken gehuwden ook minder risico te lopen slechts op een beperkt vermogen te moeten terugvallen. Bij de gehuwden heeft slechts 3% een vermogen van minder dan 12.500 pond, tegenover 14% bij samenwonenden.

Lees ook:Hello there: zangeres Adele 5 jaar op rij de rijkste jonge artieste
Lees ook:Amy Winehouse verslaat Ayrton Senna
Lees ook:Vrouwen zijn de private bankiers van China
Lees ook:‘My Bed’ van Tracey Emin brengt 3 miljoen op bij Christie’s
Lees ook:Ook aan top wetenschap worden vrouwen node gemist

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>