‘My Bed’ van Tracey Emin brengt 3 miljoen op bij Christie’s

My-Bed-by-Tracey-Emin-199-007Het kunstwerk ‘My Bed’ van de Britse kunstenares Tracey Emin heeft gisteren bij Christie’s in Londen veel meer opgebracht dan verwacht.

Het veilinghuis schatte de opbrengst op 800.000 tot 1,2 miljoen pond, maar het met afval omgeven onopgemaakte bed bracht meer dan 2,5 miljoen pond (ruim 3,1 miljoen euro) op.

‘My bed’, dat uit 1998 dateert, behoort tot de bekendste weken van de om haar turbulente levensstijl bekende Emin. De kunstenares zou een week in het bed hebben gelegen na een verbroken relatie. Het is omringd door afval als een lege wodkafles, sigarettenpeuken en gebruikte condooms.

Het kunstwerk leidde tot een discussie over de betekenis van kunst, toen het in 1999 werd genomineerd voor de Turner Prize en in Londen werd tentoongesteld. Een jaar later kocht verzamelaar Charles Saatchi het toen voor £150.000,-

Lees ook:Nederlandse vrouw is multimiljonaire na verkoop schilderij dat ze voor een fractie kocht
Lees ook:Hello there: zangeres Adele 5 jaar op rij de rijkste jonge artieste
Lees ook:Theezakjes-kunst mutsig? Nee hoor: deze niet!
Lees ook:Universitaire opleiding beste basis voor latere rijkdom
Lees ook:Kunstenares baart opzien met portret paus gemaakt van condooms

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>