Wat is het nut van de man anno 2013?

He Can Do itWees niet bang meelezende heren dat hier een naar stukje over jullie geschreven wordt.

Maar in tijden dat sperma niet meer noodzakelijkerwijs bij mannen vandaan hoeft te komen, vroeg de wetenschap het zich af.

Zij onderzochten het en kwamen met een verrassend antwoord op de vraag………

De onderzoekers lieten jonge muizen in verschillende omstandigheden opgroeien. Sommigen groeiden op in een gezin met een vader en moeder, anderen met een alleenstaande moeder op.

Het blijkt dat muizen die zonder vader opgroeien er abnormale sociale interacties op nahouden. Ze zijn agressiever dan muizenkinders uit een volledig gezin.

Dit is te verklaren door een afwijking in de hersenen. Vaderloze muizenjongen bleken enkele gebreken in de prefrontale cortex, dat sociale en cognitieve activiteiten controleert, te hebben.

Met name de meisjes ondervonden de gevolgen van de afwezigheid van hun vader. Zij waren bijvoorbeeld ook gevoeliger voor amfetamine.

“Hoewel we muizen gebruikten, zijn de resultaten zeer relevant ook voor mensen”. aldus hoofdonderzoekster Gabriella Gobbi.

“De gedragsproblemen die we constateerden, komen overeen met studies naar vaderloos opgegroeide mensen. Zij hebben eveneens een groter risico op afwijkend gedrag en met name drugsverslaving.”

Het is voor het eerst dat onderzoeksresultaten aantonen dat de afwezigheid van de vader tijdens de ontwikkeling van kinderen hun neurobiologische systeem aantast.

Lees ook:Meer vrouwelijke wetenschappers: muizen hebben de pest aan mannen
Lees ook:Gezin is beste af met de vrouw als hoofd-kostwinner
Lees ook:8 van de 10 vrouwen gaat minder werken na eerste kind, mannen maken nauwelijks verschil
Lees ook:Vrouwen verwerken pijn anders dan mannen
Lees ook:België strijdt nog steeds over familienamen van kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>