Oud studente Universiteit Twente is nu minister van milieu in Indonesië

Siti Nurbaya BakarOud-studente Siti Nurbaya Bakar van de Universiteit Twente in Enschede is in haar thuisland Indonesië benoemd tot minister van milieu en bosbeheer.

Siti Nurbaya Bakar behaalde in 1988 haar Master aan de faculteit Geo-Information Science and Earth Observation (ITC)……..

Dat meldt RTV Ooost.

Voordat ze tot minister werd benoemd had ze al verschillende andere hoge politieke functies in Indonesië. Ze wordt gezien als een voorbeeld voor vrouwen in haar land.

Bakar is wars van bureaucratie en verzet zich tegen corruptie. Om die reden heeft ze eerdere verzoeken om toe te treden tot kabinetten afgewezen.

De nieuwe president maakte geen deel uit van de elite in Indonesië. Hij is de zoon van een timmerman en was zelf meubelhandelaar voor hij de politiek inging. Jokowi werd burgemeester en daarna gouverneur van Jakarta.

Victor van der Chijs, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Twente, feliciteert Siti Nurbaya Bakar met haar nieuwe functie.

“De benoeming van Siti tot Minister van Environment en Forestry zie ik als compliment voor de faculteit ITC die zich al decennia inzet voor het opleiden van professionals in ontwikkelingslanden.”
Retno Marsudi
Ook de Indonesische ambassadrice in Nederland, Retno Marsudi, wordt minister, namelijk van Buitenlandse Zaken .

De 34 kabinetsleden, onder wie 8 vrouwen worden vandaag beëdigd.

Lees ook:Machtigste vrouw Nederlands onderwijs Louise Gunning opgestapt
Lees ook:Vrouwennetwerken Universiteit Twente willen streefcijfers
Lees ook:Barbera Wolfensberger: nieuw boegbeeld Creatieve Industrie NL
Lees ook:Prof. Paulien Herder benoemd tot voorzitter Delft Energy Initiative
Lees ook:Mirjam Luizink wordt directeur Buisiness Development TU Twente

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>