Prof. Paulien Herder benoemd tot voorzitter Delft Energy Initiative

PaulienHerderHoogleraar Engineering Systems Design in Energy & Industry van de TU Delft Paulien Herder is benoemd tot voorzitter van het Delft Energy Initiative.

Herder, die zelf onderzoek doet naar complexe energienetwerken, zal zich als voorzitter vooral inzetten om de samenwerking tussen disciplines te stimuleren.

Ze volgt Hester Bijl op die onlangs werd benoemd als decaan van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft……….

In haar functie als voorzitter wil Herder de samenwerking tussen disciplines stimuleren. “Het energievraagstuk is per definitie multidisciplinair. Met een revolutionair nieuw type zonnecel alleen kom je er niet. We moeten samen een energiesysteem ontwerpen waar nieuwe en oude technologie naadloos in passen.”

Paulien Herder onderzoekt bij de faculteit Techniek, Bestuur en Management de technische en de economisch-maatschappelijke aspecten van complexe energienetwerken. Rector Magnificus TU Delft Karel Luyben: “Herder bekijkt zowel de technische kant van energievraagstukken als de institutionele kant, tarieven, marktwerking, wet- en regelgeving. Ze kan als geen ander beide werelden bij elkaar brengen.”

Herders eerste actie als voorzitter? Ervoor zorgen dat de energieonderzoekers en –studenten elkaar wat vaker per ongeluk tegenkomen.

 

Lees ook:Topvrouw Utrechtse Rekenkamer treedt terug
Lees ook:Madeleine de Cock Buning vice-voorzitter Europese Media Raad
Lees ook:Oud studente Universiteit Twente is nu minister van milieu in Indonesië
Lees ook:Als er 1 schaap….. Tech-bedrijven met vrouwen trekken andere vrouwen aan
Lees ook:Studente TU Delft ontwerpt koelvest voor menopauze

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>