Nepalese vrouwen breken hun gevaarlijke menstruatiehutten op

Nepalese-isolation-rituals-over-first-menstruation-scrutinizedIn Nepal zijn vrouwen begonnen met de hutten af te breken waarin ze zich moeten afzonderen tijdens hun menstruaties.

De traditie, die ‘chaupadi’ heet, werd tot nu toe vooral in het minder ontwikkelde westelijke deel van het land nog in ere gehouden……

Tijdens hun maandstonden mogen vrouwen huizen of tempels niet binnen en moeten zich verplicht terugtrekken in de speciale hutten.

“We hebben al meer dan 35 chaupu-hutten afgebroken”, aldus Deepa Karmi in de krant Republica.

Heel wat vrouwen komen om door slangenbeten, aanvallen van wilde dieren, de koude of hun zware bloedingen tijdens hun maandeijkse isolement in de onveilige hutten, terwijl anderen door dronken mannen worden verkracht en gedood.

De eeuwenoude praktijk zou afkomstig zijn van een hindoeïstische overtuiging dat vrouwen die ongesteld zijn onzuiver zijn.

Volgens officiële cijfers sterven jaarlijks 20 vrouwen aan deze praktijken. Lokale vrouwen die betrokken zijn bij het protest, gaan ook van deur tot deur om andere vrouwen te overtuigen de hutten op te geven.

Lees ook:Sophie Hilbrand met special over Nepalese vrouwen
Lees ook:RIP: Ook Claudia Oskam blijkt vermoord door ex
Lees ook:Wordt Schotland onafhankelijk? De vrouwen zeggen NEE!
Lees ook:Italiaanse jongens krijgen les teneinde hun vrouwen later niet te vermoorden
Lees ook:Er gaan meer vrouwen in Nederland dood door hun man dan in verkeer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>