Italiaanse jongens krijgen les teneinde hun vrouwen later niet te vermoorden

Educazione alle differenzaIn 2010 werden naar schatting een half miljoen wereldburgers vermoord. Een ruime meerderheid daarvan waren mannen.

De meeste van die mannen werden gedood op straat of elders in de publieke sfeer. In slechts 6,3%van de gevallen worden mannen gedood door hun partner of door een ex-partner.

Vrouwen lopen zes 6x meer kans om gedood te worden door hun (ex-) partner…….

Dat stelt de Wereld Gezondheids Organisatie.

Ook in Italië komen steeds meer vrouwen om het leven door huiselijk geweld. Gemiddeld wordt er om de 2 dagen een vrouw vermoord door haar echtgenoot, partner of ex-geliefde. Daarom leren schooljongens nu hoe ze vrouwen met respect moeten behandelen.

Educazione alle differenza (onderwijs voor verschil): zo heet het project voor scholieren in het Italiaanse Turijn. Acties zoals wij ze hier kennen, bijvoorbeeld van Postbus 51, komen weinig voor in Italië. Er wordt vanuit thuis ook al weinig gesproken over de gelijkheden tussen de seksen.

Homohaat en racisme zijn geen onderwerpen die tijdens Italiaanse familie-etentjes aan de orde komen. Italië is vergeleken met Nederland dan ook een vrij conservatief land.

Deze week veroorzaakte pastabaas Guido Barilla nog een hoop ophef toen hij vertelde geen homo’s in zijn pastareclame te willen hebben.

En daar willen ze in Turijn wat aan doen. In rollenspellen leren de jongens zonder hun stem te verheffen en op een normale toon met vrouwen in discussie te gaan. En dus niet zo:

Lees ook:RIP: Ook Claudia Oskam blijkt vermoord door ex
Lees ook:Bij ruim 1/3 van de vermoorde vrouwen is haar man de dader
Lees ook:Italiaanse gegijzelden Vanessa & Greta zijn vrij
Lees ook:Er gaan meer vrouwen in Nederland dood door hun man dan in verkeer
Lees ook:Elke maand worden in de VS 48 vrouwen doodgeschoten door (ex-)man

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>