De eerste feministische datingapp

Bumble3Whitney Wolfe stond aan de basis van datingapp Tinder, maar sleepte haar medeoprichters een jaar geleden voor de rechter wegens seksuele intimidatie.

Ze wil andere vrouwen ook aansporen ook hun mannetje te staan in de zakenwereld.

“Amper 3% van de kapitaalkrachtige bedrijven wordt (mee) geleid door een vrouw. Het woord ‘feminisme’ is al vaak misbruikt en verwrongen, maar wat het eigenlijk betekent is gelijkheid tussen mannen en vrouwen.”

Met haar nieuwe project Bumble wil ze de datingwereld op zijn kop zetten.

Ze omschrijft Bumble als een ‘feministische’ datingapp waarop mannen door de band genomen een stuk beleefder zijn, omdat vrouwen de eerste stap zetten.

“Wij vrouwen zijn zowat op elk vlak zelfstandig en geëmancipeerd”, aldus Wolfe. “We werken, we creëren, we onderhouden onszelf en dat is allemaal anvaard. Maar als het op daten aankomt, zitten we nog niet op hetzelfde niveau.

Het basisprincipe is simpel: de app legt restricties op aan mannen zodat ze de conversatie niet kunnen domineren. “Als vrouwen de eerste ‘move’ maken, zijn mannen geflatteerd en gedragen ze zich een stuk beleefder.”

Lees ook:Ex Tinder-ontwikkelaarster maakte vrouwvriendelijker versie Bumble
Lees ook:Ex-Tinder topvrouw klaagt bedrijf aan wegens seksuele intimidatie
Lees ook:Tinder schikt inzake seksuele intimidatie ex-topvrouw
Lees ook:Slutshaming is de vrouwelijke versie van seksisme
Lees ook:8-jarig meisje verkoopt haar schilderijen voor tonnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>