Bij borstvoeding moet je over het idee van seks heenstappen

RosieBreastfeed2014Ja, het is nog steeds Wereld Borstvoedingsweek en bekende gezichten voeren daarom campagne voor het geven van borstmelk in het openbaar.

Toch zijn er nog genoeg mensen die dat aanstootgevend vinden.

Borstvoeding geven aan je pasgeboren kind: dat vinden we allemaal de normaalste zaak van de wereld.

Maar borstvoeding geven in een restaurant of op straat? Dat ligt een stuk gevoeliger………

43% van de Nederlanders kijkt er toch nog vreemd van op als ze iemand in het openbaar de borst zien geven, blijkt uit onderzoek van het Voedingscentrum.

Sterren als Alanis Morissette, Gisele Bündchen en Miranda Kerr proberen een lans te breken voor borstvoeding in het openbaar, door foto’s van zichzelf te delen waarop zij hun kind de borst geven. Maar toch levert het nog vaak genoeg wisselende reacties op.

Mede daardoor wordt er in Nederland steeds minder borstvoeding gegeven, zegt lactatiedeskundige Myrte van Lonkhuijsen bij het RTL Nieuws.

“Dat komt onder andere doordat borsten steeds meer geseksualiseerd zijn. Neem daar een beetje Amerikaanse ophef bij… Daardoor is borstvoeding geven opeens niet meer zo normaal in onze cultuur.”

Mensen moeten even over het idee van seks heen kunnen stappen, zegt van Lonkhuijsen. “Want wie borstvoeding geeft, moet dat soms wel in het openbaar doen. En eigenlijk is dat juist een groot voordeel, want je hebt de voeding tenminste altijd bij je! Dan zit je nooit met een huilend kind.”

Volgens professor Heymans geef je een kind de beste start met borstvoeding. Onderzoek wees uit dat kinderen grootgebracht met de fles gemiddeld een lager IQ hebben. Professor Heymans legt in dit college uit hoe de eerste voeding je gezondheid op latere leeftijd beïnvloedt.

Lees ook:Tepel te zien tijdens borstvoeding geven? Dan mag een man grijpen!
Lees ook:Met de blote borst voeden in het openbaar
Lees ook:Foto van borst gevende militairen gaat viraal
Lees ook:Wereld Borstvoeding Week 2015: op het werk
Lees ook:Hoogopgeleide vrouwen geven vaker de borst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>