Foto van borst gevende militairen gaat viraal

Rosie-soldier-300x242Een foto van 10 vrouwelijke militairen die borstvoeding geven in hun uniform gaat momenteel viraal nadat het beeld aanvankelijk van Facebook werd verwijderd.

Veel mensen steunen de Amerikaanse fotografe Tara Ruby, vroeger zelf een soldate, in haar poging het taboe rond borstvoeding in het openbaar te doorbreken.

Tara zette donderdag de veelbesproken foto op Facebook, maar die werd al snel verwijderd. Sinds ze het beeld opnieuw op de sociaalnetwerksite heeft geplaatst, kreeg ze heel wat steun van andere borstvoedende mama’s. Een woordvoerder van Facebook zei achteraf dat dit beeld niet ingaat tegen de gebruiksvoorschriften.

De foto werd sinds donderdag bijna 10.000 keer gedeeld op Facebook. Ruby was zelf als jonge moeder actief in het Amerikaanse leger, en was lid van de US Air Force tussen 1997 en 2001.

“Ik gaf de borst overal waar ik een rustig plekje kon vinden. Er was geen speciale ruimte voor voorzien. Van andere lotgenoten heb ik ook verhalen gehoord dat ze moesten afkolven in bewapende tanks. Borstvoeding maakt van deze mama’s geen incompetente soldaten. Je kan tegelijkertijd een goede moeder en een goede soldaat zijn. Het maakt hen zelfs beter, het is geen kwestie van een keuze te moeten maken.”

Hoewel de reacties voornamelijk erg positief waren, vinden sommigen het toch ongepast om in uniform borstvoeding te geven. Maar ook die critici biedt Ruby op gepaste wijze weerwoord: “Als je geschiedenis wil maken, dan weet je dat niet iedereen akkoord gaat zijn.”

TaraRubyPhotography

Lees ook:Vrouwenorganisaties bundelen krachten voor actie tegen seksisme op FACEBOOK
Lees ook:Sheryl Sandberg en fotoburo Getty komen met ‘nieuw vrouwbeeld’
Lees ook:Kiekje van borstvoedende doctoranda op Facebook scoort als een tiet
Lees ook:Deze ‘blootfoto’s’ werden van Facebook en Instagram verbannen
Lees ook:Wereld Borstvoeding Week 2015: op het werk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>