Niet iedereen is blij kanker ‘Under The Red Dress’ te zien

‘Onder de rode jurk’, heet een reeks foto’s die de Australische Beth Whaanga liet maken en online plaatste.

Daarop toont ze de littekens van verscheidene medische ingrepen die ze onderging om haar lichaam kankervrij te krijgen……

‘Waarschuwing: deze foto’s zijn confronterend en bevatten topless beelden. Ze zijn niet seksueel bedoeld. Het doel van dit project is bewustzijn inzake borstkanker te vergroten’, is haar onderschrift.

Toch waren er Facebookgebruikers die de serie ‘Under The Red Dress’ ongepast vonden en dat meldden. Prompt gingen de beelden viraal.

‘Het doel van de fotosessie was mannen en vrouwen bewust te maken. Dat ze letten op alle veranderingen van hun lichaam en tonen dat kanker niet discrimineert naar geslacht, ras of leeftijd. Kanker treft ons allemaal. Controleer je borsten of de klieren onder je armen en in je hals. Als je iets vreemds merkt, ga ermee naar je dokter’, aldus Beth.

Beth en fotografe Nadia Masot zoeken vrijwilligers om de fotoreeks verder te verspreiden en zo te tonen dat kanker iedereen treft.

Lees ook:Ook zonder borsten zijn deze vrouwen ‘unbeschreiblich weiblich’
Lees ook:Phara De Aguirre maakt docu over liefde en seks in tijden van kanker
Lees ook:Je kunt vrouwen niet als mannen behandelen in de medische zorg
Lees ook:Pamplona: zowel stieren als vrouwen worden er aangerand!
Lees ook:‘Ik wou dat ik borstkanker had….’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>