‘Alimentatie begint met de A van Afhankelijkheid’

GeldGelukNaomi Spalter won de Familie- en Jeugd Recht Prijs gewonnen, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een jonge onderzoeker die de beste publicatie heeft verricht op dit terrein.

Ze was de uitverkorene met haar proefschrift ‘Grondslagen van partneralimentatie’, waarmee ze afgelopen september promoveerde.

Partneralimentatie is de wettelijke onderhoudsplicht tussen ex-echtgenoten. 99 van de 100x gaat het om een bedrag van de man aan zijn ex-vrouw. In een enkel geval was zij de hoofdkostwinner en betaalt zij een afgesproken bedrag aan haar ex-man.

Op de site van De Telegraaf VROUW staat vandaag een discussie over dit onderwerp onder het motto ‘partneralimentatie is niet meer van deze tijd’.

Daarin schrijft Naomi Spalter dat er in veel gevallen nog steeds draagvlak is in Nederland voor partneralimentatie. Bijvoorbeeld in een geval waarin de ex-vrouw haar studie of baan had opgegeven om voor de kinderen en het huishouden te zorgen.

Ook Mariska Hulscher, juriste en echtscheidingscoach reageert. Zij benadrukt dat alimentatie begint met de A van afhankelijkheid. En ook al staat het in het vonnis van de rechtbank, je moet maar afwachten of je het krijgt.

Hulscher hamert vooral op de eigen verantwoordelijkheid. De meeste vrouwen scheiden zo rond hun 40ste. In het gunstigste geval krijgt zij dan 12 jaar partneralimentatie. Dan ben je dus 52 en moet je zeker nog 15 jaar je eigen brood verdienen.

Discusseer vandaag mee op de site van Telegraaf VROUW.

Lees ook:Naomi Spelter wint FJR Prijs met proefschrift over partneralimentatie
Lees ook:Vrouwen, wees of wordt economisch zelfstandig: partneralimentatie gaat van 12 naar 5 jaar!
Lees ook:Ex CDA-kamerlid Mirjam Sterk maakt zich sterk voor meer jongeren aan ‘t werk
Lees ook:Nederlandse powervrouwen verkiezen een LAT-relatie
Lees ook:Religie laat hersenen krimpen: over altijd bereid tot seks en de bedekte vagina

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>