Peer-vrouwen leven langer dan appel-vrouwen

AppleVsPearVrouwen met een peervormig figuur hebben een langere levensverwachting dan die met een zogenaamd appelfiguur.

Stevige heupen, een rond achterwerk en een smalle taille is gezonder dan het hebben van vet geconcentreerd rond het middel.

‘Een peertje’ zou zelfs 10 jaar langer leven dan ‘een appeltje’…….

Margaret Ashwell deed 20 jaar lang onderzoek bij 3000 Britse mannen en vrouwen. Zij concludeert dat het echte gevaar in buikvet zit, dat zich opstapelt rond de taille en zo de risico’s op diabetes en hartptoblemen verhoogt.

Ashwell is dan ook van mening dat artsen moeten afstappen van het berekenen van het BMI om te kijken of iemand overgewicht heeft. Het BMI maakt een analyse van iemands gewicht en lengte, maar maakt geen onderscheid in vet of spieren.

De onderzoekster pleit ervoor om analyses te maken van iemands taille-omtrek versus de lengte om zo de gezondheidsrisico’s in te schatten. Haar vuistregel is dat je taille-lengte verhouding 0,5 of minder moet zijn.

Oftewel de helft. Een vrouw van 1.60 meter zou dus een tailleomtrek van maximaal 80 cm mogen hebben en een 1.80 grote vrouw mag om haar middel 90 cm meten.

Lees ook:Maria Sharapova pleit voor gelijktrekken tennissets mannen en vrouwen
Lees ook:Maryam Mirzakhani eerste vrouw met ‘Nobelprijs voor Wiskunde’
Lees ook:In Duitsland ga je vanaf nu 15 jaar de bak in voor meisjesbesnijdenis
Lees ook:Bodybuildster aan de anabolen: clitoris wordt penis
Lees ook:Veel vrouwen aan de Krav Maga

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>