Eerste Formule 1-vrouw ooit overleden

MariaTeresaDeFilipippisHet lijkt iets van het huidige millennium dat er gesproken wordt over vrouwen die racen in de keizerscategorie der autosport.

Maar de Italiaanse Maria Teresa de Filippis, reed in 1958 reeds 3 grands prix in een Maserati.

Deze week overleed ze op 89-jarige leeftijd….

Alleen op Spa-Francorchamps haalde ze de finish: als 10e en laatste, maar toch. De jaren erna probeerde ze zich nog twee keer te kwalificeren voor de Grote Prijs van Monaco. Na de dood van haar teamgenoot bij Porsche, de Fransman Jean Behra die overleed bij een race-ongeluk, beëindigde De Filippis haar loopbaan als Formule 1-coureur.

“We verliezen een van de pioniers van de autosport”, aldus Alex Wurz, lid van de Grand Prix Drivers’ Club waarvan De Filippis erevoorzitter was. Het officiële twitteraccount van de Formule 1 stond ook stil bij het overlijden van een ‘ongelooflijke vrouw’.

Sinds de start van het Formule 1-kampioenschap hebben in totaal 5 vrouwen deelgenomen aan een grand prix. De succesvolste was de Italiaanse Lella Lombardi, die in 1975 de GP van Spanje als 5e afsloot.

Lees ook:Simona de Silvestro van Sauber wil volgend jaar Formule 1 rijden
Lees ook:Sebastian Vettel is het bewijs dat vrouwen ook Formule 1 wedstrijden kunnen rijden
Lees ook:Bernie Ecclestone wil z.s.m. vrouw in de Formule 1-races
Lees ook:Susie Wolff over haar kansen in de Formule 1 sport
Lees ook:Docu ‘Houdt God van vrouwen?’ nu ook Europees gelauwerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>