Vrouwen-besnijdenis is een zeer pijnlijke vagina-moord

hiboVolgens de laatste schattingen zijn er zo’n 200 miljoen vrouwen in 30 landen vaginaal verminkt. Het wordt eufemistisch ook wel vrouwenbesnijdenis genoemd, maar dat klinkt veel te mild voor wat het allemaal aanricht.

Het betekent de rest van je leven: pijn bij het plassen, extra pijn bij de menstruatie, pijnlijke seks en verschrikkelijke en riskante bevallingen…..

Ja, mooier kan ik het niet maken. Ook ervaringsdeskundige Hibo Wardere niet. Zij is een fervent strijdster tegen deze ‘rite de passage’ die internationaal aangeduid wordt als FGM, oftewel Female Genital Mutilation.

Bij de BBC vertelt ze o.a.: “De eerste keer dat je merkt dat er wat veranderd is, is al als je gaat plassen.” De nu 46-jarige Wardere onderging haar lot op 6 jarige leeftijd in Somalië.

Haar schaamlippen zijn weggesneden en daarna is ze dicht gehecht, met alleen een heel klien gaatje om te plassen, te menstrueren en al het andere wat je ook met een gezonde vagina doet. Dat is de hel.

“Het voelt als een open wond waar ze met zout of chilipepers in zitten de wrijven. En dan voel je dat je niet meer kunt plassen zoals voorheen. Het komt in kleine drupjes en die doen allemaal zeer. Je bent wel 4 a 5 minuten bezig en de pijn is onbeschrijflijk.”

Seks is wellicht nog erger. “Zelfs als een dokter je weer open heeft gemaakt, is er nog maar een hele kleine beetje opening,” vertelt Hibo opvallend openhartig.

Pijn is het enige wat een besneden vrouw kan associeren met haar geslachtsdeel.

Net als haar landgenote Waris Dirie eerder al deed, heeft deze nu in Engeland woonachtige Hibo Wardere de strijd aangebonden tegen deze enorme schending van vrouwenrechten. Zo schreef een boek onder de veelzeggende naam ‘The Cut’ en geeft voorlichting op scholen met veel moslimmeisjes, wat haar niet door iedereen in dank wordt afgenomen, weet The Daily Mail te melden.

Want ook in het Verenigd Koninkrijk zelf, maar vaak als de meiden op ‘vakantie’ zijn in hun land van herkomst, wordt de barbaarse praktijk in deze kringen toegepast. Tussen juli en september 2015 werden in de UK 1385 nieuwe gevallen geregistreerd door ziekenhuizen en gezondheidscentra en dat is nog maar het topje van een ijselijke ijsberg.

Lees ook:Strenge vrouwenblik zorgt ervoor dat mannen minder wildplassen
Lees ook:De pijnlijke waarheid over vrouwenbesnijdenis (FGM)
Lees ook:Teken nu om vaginale verminkingen in Somalië te stoppen
Lees ook:‘De Snelzeiker’ was de eerste onderbroek voor vrouwen, zonder kruis
Lees ook:In Duitsland ga je vanaf nu 15 jaar de bak in voor meisjesbesnijdenis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>