Verkrachtings-app moet Keniase meisjes helpen aangifte te doen

160Girls1 op de 3 meisjes in Kenia krijgt voor haar 18e te maken met seksueel misbruik. Aangifte doen is niet gebruikelijk omdat er een taboe rust op het onderwerp en er weinig vertrouwen is in de politie en de rechtsstaat.

Een nieuwe app legt de 12 stappen uit die de politie moet nemen in het geval van verkrachting en geeft ook de mogelijkheid eventuele fouten en corruptie te rapporteren.

Het gaat om een initiatief van The Equality Effect, een Canadese organisatie die het misbruik van vrouwen en kinderen over de hele wereld bestrijdt. In Kenia wordt dit gedaan met het 160GirlsProject. Naast de app bestaat dit uit het geven van voorlichting aan burgers en het trainen van politie-eenheden die weten wat er gedaan moet worden na seksueel geweld.

Wanneer de politie niet volgens de wettelijk vastgestelde 12 stappen handelt, zorgt de organisatie dat het slachtoffer wordt ondergebracht in een veilige omgeving en regelt het dat de zaak alsnog onderzocht wordt.

Verder geeft de app informatie over corruptie, bijvoorbeeld door uit te leggen dat agenten niet mogen vragen om benzine en dat het ilegaal is om een verkrachtingszaak niet voor de rechter te laten komen in ruil voor geld of geiten.

Lees ook:Seksueel wangedrag in Amerikaanse leger neemt nog verder toe
Lees ook:Vrouwenplatform misbruik in de kerk niet blij met oproep kardinaal Eijk
Lees ook:Obama tekent wet zodat seksueel misbruik in leger kan worden aangepakt
Lees ook:Seksueel misbruik ook volop in Boedhistische kringen
Lees ook:Seksueel misbruik meisjes in West-Suriname is aan de orde van de dag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>