Vrouwenplatform misbruik in de kerk niet blij met oproep kardinaal Eijk

MariaLourdesHet Vrouwenplatform Kerkelijk Kindermisbruik (VPKK) vindt dat kardinaal Eijk niet ver genoeg is gegaan met zijn oproep aan iedereen die weet heeft van seksueel misbruik.

Eijk roept naast slachtoffers nu ook priesters en religieuzen op om zich te melden als ze weet hebben van seksueel misbruik……..

Dat meldt de regionale zender L1.

VPKK ondersteunt die oproep, maar vindt dat de aartsbisschop heeft verzuimd om ook op te roepen om excessief fysiek en psychisch geweld tegen kinderen in de Rooms-Katholieke kerk te melden.

Vrouwen die in de kerk of in een klooster mishandeld zijn hebben zich tot nu toe slechts mondjesmaat gemeld.

Volgens de VPKK komt dat mede doordat vrouwen weinig heil zien in een klachtenregeling waarin wel het seksueel misbruik aan de orde kan komen, maar niet mishandeling.

Het platform vindt dat vrouwen nog ruim de tijd moeten krijgen om misbruik en mishandeling te melden. Daarom moet de klachtenprocedure niet zoals voorgenomen per 1 juli 2014 afgesloten worden.

Wie misbruik wil melden kan dit doen in de beschermde omgeving van bijvoorbeeld de digitale biechtstoel van de Stichting KLOKK op de website klokk.nl., via het aanmeldformulier, of via e-mail : [email protected]

Lees ook:Seksueel misbruik van vrouwen door RK kerk vele malen omvangrijker dan gedacht!
Lees ook:Vrouwen spannen kort geding aan tegen RK kerk inzake ‘verjaard’ seksmisbruik
Lees ook:Seksueel overschrijdend gedrag binnen protestantse kringen
Lees ook:Vrouwen wachten langer met aangifte misbruik dan mannen
Lees ook:Seksueel misbruik in hersteld hervormde kringen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>